Κώστας Τζαβάρας:Ηρωική στάση των κατοίκων με τις φλόγες

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007

Την ηρωική στάση των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών εξήρε χθες ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος ακατάπαυστα συνεχίζει την παρουσία του στους πληγέντες έχοντας ρίξει όλο το βάρος της δραστηριότητας του στα χωριά μας, τα οποία καταστράφηκαν από την πύρινη λαίλαπα …

Oι συμπολίτες μας, μπροστά στον κίνδυνο υπέβαλαν εαυτούς και προσπάθησαν πράγματι να σώσουν τα σπίτια τους αυτενεργώντας, βάζοντάς τα με το τραγικό φαινόμενο των πυρκαγιών. Η στάση τους είναι άξια αναφοράς σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο, πολύ δε περισσότερο όταν η συμφορά που βρήκε τον τόπο μας είναι κατά πολλούς η δεύτερη μεγαλύτερη της μεταπολεμικής περιόδου!

Ο Κώστας Τζαβάρας, ήταν και πάλι συγκλονισμένος με τα όσα διαπίστωσε και στη χτεσινή του περιοδεία ενώ μίλησε με πολλούς από τους πληγέντες κατοίκους που μετρούν τώρα τις «πληγές» τους και προσπαθούν να βρουν τη βοήθεια της πολιτείας.

Στο μεταξύ ο κ. Τζαβάρας, εξέφρασε χθες τον θαυμασμό του και τα συγχαρητήριά του σε όλους εκείνους που έδωσαν την «μάχη υγιεινό εισαγωγικά κατά των πυρκαγιών παλεύοντας με αυτοθυσία απέναντι στις φονικές φλόγες.

Θέλω να ευχαριστήσω - είπε χαρακτηριστικά - τους πιλότους και τους πυροσβέστες μας, γνωρίζοντας ότι έκαναν τα πάντα, έχοντας κοιμηθεί ελάχιστες ώρες το τελευταίο διάστημα, παραμένοντας όλες αυτές τις ημέρες στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Επίσης τους αστυνομικούς μας, τους εργαζόμενους της Δ.Ε.Η. και τον Ο.Τ.Ε. αλλά και το προσωπικό των δήμων και των δημοτικών διαμερισμάτων που συνέβαλε από την πλευρά τους τον αγώνα να διασωθούν σπίτια και περιουσίες συνανθρώπων μας.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τους αρχαιολόγους, τους υπαλλήλους του Μουσείου της Ολυμπίας και βεβαίως το προσωπικό των εγκαταστάσεων της Ολυμπιακής Ακαδημίας που μέχρι την τελευταία στιγμή χωρίς να ολιγωρία σου έσπευσαν να δώσουν τη δική τους «μάχη» με τις φλόγες και να σώσουν ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει η παγκόσμια πόλη! …

Το ενδιαφέρον και οι ενέργειες της πολιτείας, πλέον, στρέφονται στην επόμενη μέρα της συμφοράς. Στην αρωγή και την ενίσχυση που πρέπει να τύχουν οι πληγέντες ώστε να συνεχίσουν την πορεία της ζωής τους αλλά και στην υπόθεση της ανασυγκρότησης ενός ολόκληρου Νομού, σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό - οικολογικό επίπεδο ώστε να ξεφύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται από τη σημερινή εικόνα των καταστατικών πυρκαγιών …

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet