Κ. Τζαβάρας: «Επείγουσα ανάγκη να επανεξεταστούν τα μέτρα στήριξης»

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020

Μέτρα στήριξης και ανακούφισης των επιχειρήσεων όλων των περιοχών που πλήττονται από τον κορωνοϊό ζήτησε ο βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας

Την ανάγκη επανεξέτασης των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση υπογράμμισε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας να ληφθούν άμεσα νέες αποφάσεις που να καλύπτουν όλο το φάσμα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Ο Κώστα Τζαβάρας τόνισε ότι η αλματώδης εξάπλωση του ιού έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην τουριστική κίνηση του Πύργου, της αρχαίας Ολυμπίας και γενικά της Ηλείας,  με χιλιάδες ακυρώσεις κρατήσεων και αφίξεων ενόψει της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας,που πλέον αγγίζουν το 100% για τον Μάρτιο και έχουν βυθίσει οικονομικά τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η εύλογη ανησυχία των Ηλείων πολιτών έχει επηρεάσει σημαντικά την εμπορική κίνηση σε όλες τις πόλεις του νομού, με συνέπεια να έχει μειωθεί κατακόρυφα ο τζίρος σε κλάδους όπως η εστίαση, οι μεταφορές κ.α., με συνέπεια να ελλοχεύει κίνδυνος για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και για την απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας.

Ο Ηλείος βουλευτής επισήμανε ότι είναι αδήριτη ανάγκη να συμπληρωθούν τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες, ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών που έχουν υποστεί πολύ σοβαρή οικονομική ζημιά από τον κορωνοϊό.

«Είναι επείγουσα η ανάγκη να επανεξεταστούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού. Θα πρέπει να ληφθούν εκ νέου οι αναγκαίες αποφάσεις που θα προβλέπουν την υποστήριξη όλων ανεξαιρέτως των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον ιό και έχουν απωλέσει σημαντικό εισόδημα και όχι μόνο αυτών που αναγκάστηκαν να κλείσουν με κρατικές αποφάσεις», τόνισε.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet