Κ. Τζαβάρας: «Επιτέλους μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των αγροτών»

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020

Ευοδώθηκαν οι παρεμβάσεις του πρών υπουργού  Κώστα Τζαβάρα, καθώς από σήμερα λειτουργεί γραφείο εξυπηρέτησης αγροτών στον Πύργο
                                                                                                                                                                                                                                         Έπιασαν τόπο οι διαρκείς παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες και διαμαρτυρίες του βουλευτή Ηλείας και πρώην υπουργού Κώστα Τζαβάρα σχετικά με τηναπαράδεκτη αντιμετώπιση των αγροτών της Ηλείας από τον πρώην ΟΓΑ Πατρών, καθώς το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε προχθές τη λειτουργία γραφείου εξυπηρέτησης στον Πύργο, στο Β' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Ηλείας (Μυστρά 7), στο πλαίσιο της διεύρυνσης του δικτύου εξυπηρέτησης αγροτών στη Δυτική Ελλάδα.

Σε επικοινωνία του με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο Κώστας Τζαβάρας ενημερώθηκε για την άμεση λειτουργία του γραφείου από σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στο οποίο θα εξυπηρετούνται οι αγρότες για ζητήματαΑσφάλισης–Εισφορών, Μητρώου και Ασφαλιστικής Ικανότητας και εντός του μήνα και σε θέματα παροχών, ενώ διευκρινίστηκε ότι παραμένει ενεργό και το δίκτυο των ανταποκριτών του τ. ΟΓΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλείος βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριοζητώντας να τερματιστεί η ταλαιπωρία των αγροτών, καθώς είχε γίνει αποδέκτης εκατοντάδων διαμαρτυριών για πολύμηνες καθυστερήσεις όχι μόνο στην απονομή συντάξεων, ιδιαίτερα των αναπηρικών, αλλά και σε απλούστερα ζητήματα όπως η καταβολή των εξόδων κηδείας και η έκδοση μιας απλής βεβαίωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για απλές περιπτώσεις συντάξεων η καθυστέρηση φτάνει τους 18 μήνες, ενώ σε σύνθετες περιπτώσεις όπως η διαδοχική ασφάλιση, η αναμονή ξεπερνά τα τρία χρόνια για τη χορήγηση της σύνταξης.

Ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων και της εξυπηρέτησης στο νεοϊδρυθέν γραφείο του Πύργου θα περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις των αγροτών στην Πάτρα και θα βάλει τέλος στην επιβάρυνσή τους.

«Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει ότι ξεκινά μια νέα σχέση ανάμεσα στον πολίτη και στο κράτος. Επιτέλους, τερματίζεται η κακομεταχείριση και η ταλαιπωρία των αγροτών εξαιτίας του χάους που είχε καλλιεργηθεί επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και εγκαθιδρύεται πνεύμα διακυβέρνησης φιλικό προς τους πολίτες»,  δήλωσε.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet