Νέα παρέμβαση Κώστα Τζαβάρα για την Πατρών-Πύργου. Εντός των προσεχών ημερών στην Ηλεία ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

Την ανάγκη επίσπευσης των αποφάσεων για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος επισήμανε με νέα παρέμβασή του προς τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας.

Ο Κώστας Τζαβάρας μετέφερε εκ νέου στον υπουργό το κλίμα πένθους στο οποίο έχει βυθιστεί η Ηλεία μετά την πρόσφατη τραγωδία στην Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών και του τόνισε ότι πρέπει εντός των ημερών να οριστικοποιήσει τον τρόπο συνολικής κατασκευής του αυτοκινητόδρομουκαι να ορίσει σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.

Από την πλευρά του ο υπουργός ενημέρωσε τον Κώστα Τζαβάρα ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του για το έργο και ότι ήδη σχεδιάζει να έρθει στην Ηλεία για να ανακοινώσει επίσημα στους πολίτες του νομού όλες τις λεπτομέρειες υλοποίησής του.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής πληροφόρησε τον Ηλείο βουλευτή ότι έχει δωσει τελεσίγραφο στην κοινοπραξία της «Ολυμπίας Οδού» για να επιτευχθεί συμφωνία κι ότι αν δεν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου για την άμεση εφαρμογή εναλλακτικής λύσης στην υλοποίησή του.

Ο Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι οι Ηλείοι πολίτες δεν αντέχουν άλλη αναμονή και ότι ζητούν άμεση ενημέρωση για το σπουδαιότερο έργο που αφορά τον νομό. «Με νέα παρέμβασή μου προς τον υπουργό Υποδομών, κ. Καραμανλή, υπογράμμισα την ανάγκη επιτάχυνσης των αποφάσεων σχετικά με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Το αίμα στην άσφαλτο της Πατρών-Πυργου ξεχείλισε.

Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής για την Ηλεία, για αυτό και πρέπει να ληφθούν άμεσα οριστικές αποφάσεις για την υλοποίηση ένος έργου ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο περιμένει εδώ και χρόνια ο ηλειακός λαός», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet