Κώστας Τζαβαρας:Επανεξέταση με όρους δικαιοσύνης της απόφασης για εγκατάσταση αλλοδαπών στο Επιτάλιο

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020

Τις αντιρρήσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο φιλοξενίας περίπου 1.500-2.000 μεταναστών στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου «ΑΙΓΑΙΟΝ» στην περιοχή του Επιταλίου εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες (8/1) στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο κ. Τζαβάρας έθεσε ζήτημα δίκαιης κατανομής, τονίζοντας ότι η Ηλεία ήδη φιλοξενεί 5.000 μετανάστες στην περιοχή της ΝέαςΜανωλάδας και περίπου 300 πρόσφυγες στην περιοχή της Μυρσίνης του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, επομένως έχει ήδη συνεισφέρει στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα, ενώ για τη γειτονική Αχαΐα και για όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν προβλέπεται η κατασκευή ειδικών δομών φιλοξενίας μεταναστών.

Παράλληλα, ο βουλευτής Ηλείας μετέφερε στους παριστάμενους υπουργούς τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας του Επιταλίου και του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, καθώς και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Πύργου από τις 7 Δεκεμβρίου, με το οποίο διατυπώθηκε η αντίθεση στην κατασκευή Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών στην περιοχή.

Ο Κώστας Τζαβάρας ζήτησε την επανεξέταση της απόφασης της κυβέρνησης, επισημαίνοντας εκ νέου την ανάγκη δίκαιης κατανομής στις Περιφερειακές ενότητες, και ζήτησε πριν από οποιαδήποτε εξαγγελία, να έχει ξεκαθαριστεί το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος καθώς και λοιπά αντισταθμιστικά οφέλη.

«Η Ηλεία θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, διότι ήδη φιλοξενεί περίπου 5.000 μετανάστες στην περιοχή της ΝέαςΜανωλάδας, οι οποίοι κατοικούν ουσιαστικά σε γκέτο και έχουν επιβάλει μια καινούρια δυσμενή συνθήκη για τη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης ο νομός μας έχει ήδη υποδεχθεί πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις της Μυρσίνης, αποδεικνύοντας τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Κατέθεσα τις αντιρρήσεις μου και ζήτησα επανεξέταση της απόφασης με όρους δικαιοσύνης. Η Ηλεία καλείται να επωμιστεί επιπλέον βάρος που δεν της αναλογεί, τη στιγμή που η Αχαΐα και ολόκληρη η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν προβλέπεται να φιλοξενήσουν κανέναν μετανάστη.», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

Ταυτόσημες απόψεις εξέφρασε και ο Βουλευτής ΝΔ  Ανδρέας Νικολακόπουλος, ενώ από τη σύσκεψη απουσίαζε η Βουλευτής ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, παρ’ ότι είχε κληθεί.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet