Κώστας Τζαβάρας: «Να κηρυχθεί κατεπειγόντως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Πύργου»

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

-Με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά επικοινώνησε ο βουλευτής Ηλείας

Την επείγουσα κήρυξη του δήμου Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επισήμανε σε επικοινωνία του με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας.

Ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ότι η θεομηνία της περασμένης εβδομάδας προκάλεσε σοβαρές καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και γεωργικές εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή της ηλειακής πρωτεύουσας,ενώ το οδικό δίκτυο υπέστη ζημιές από κατολισθήσεις και καθιζήσεις, δυσκολεύοντας τη διέλευση των οχημάτων και προκαλώντας απόγνωση στους πληγέντες πολίτες, αφού για να αποκατασταθούν οι ζημιές απαιτούνται γρήγορες διαδικασίες από τον κρατικό μηχανισμό..

Για τον λόγο αυτό, ο Ηλείος βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Πύργου, προκειμένου να ενεργοποιήθουν άμεσα όλες οι διαδικασίες  καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών, καθώς και να δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατόν οι αποζημιώσεις στους πλημμυρόπληκτους πολίτες και επιχειρηματίες του Πύργου.

Παράλληλα, ο Κώστας Τζαβάρας επανέφερε την πρότασή του για την ίδρυση Ταμείου Αποκατάστασης Ζημιών από την κλιματική αλλαγή, με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, τονίζοντας ότι τα επόμενα χρόνια θα ειναι αυξημένη η συχνότητα τέτοιου είδους καιρικών φαινομένων. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι είχε καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δίχως να εισακουστεί.

Ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαιώσε τον Κώστα Τζαβάρα ότι ερευνά και αξιολογεί με πολύ μεγάλη προσοχή όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που έχει λάβει από τον  δήμο Πύργου, προκειμένου να λάβει τις δέουσες  αποφάσεις.



 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet