Κώστας Τζαβάρας: Ποινικές κυρώσεις σε μη δικαιούχους του επιδόματος πυροπλήκτων

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007

Κατά την διαδικασία είσπραξης του προνοιακού βοηθήματος από τους πυρόπληκτους της Ηλείας , διαπιστώθηκε ότι υπέβαλαν αιτήσεις για την είσπραξη του βοηθήματος και άτομα που δεν είχαν υποστεί καμία ζημιά επισήμανε ο Κώστας Τζαβάρας , οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν τα ελαστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους πραγματικά πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές .

Οι ασυνείδητοι αυτοί πολίτες συνέχισε ο κ Τζαβάρας θα υποστούν τις προβλεπόμενες συνέπειες του νόμου και σύμφωνα με δήλωση του υπουργού οικονομικών κ. Αλογοσκούφη που έδωσε προφορική οδηγία σε όλες τις Διοικήσεις των τραπεζών και απέστέιλε εγκύκλιο προς τις τράπεζες σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε, θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα .

Έτσι εάν οι υπάλληλοι των τραπεζών έχουν αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των στοιχείων που δηλώνονται, μπορούν να απαιτούν πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία για τον τόπο κατοικίας των αιτούντων τα οικονομικά βοηθήματα, όπως λογαριασμούς Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ).

Επίσης, μπορούν τα όργανα των τραπεζών να κρατούν για διασταύρωση τις υπογεγραμμένες αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις έως και τρεις ημέρες. Εάν τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί είναι ειλικρινή, θα καταβάλλεται μετά από τριήμερο το προνοιακό αυτό βοήθημα των 3.000 ευρώ ή το βοήθημα των 10.000 ευρώ που αφορά τις οικοσκευές . Εάν η δήλωση είναι ψευδής, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες και μάλιστα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet