Κώστας Τζαβάρας: Επιτέλους η φωνή μας εισακούστηκε. Ο Καϊάφας λειτουργεί το Κατάκολο όμως αναμένει.

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

Μετά τη δημόσια παρέμβασή μου υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας των ιαματικών λουτρών Καϊάφα και λίγες ώρες μετά την από μέρους μου κατάθεση στη Βουλή ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον υπουργό Τουρισμού, υπογράφηκε χθες η απόφαση για την αναγνώριση των λουτρών Καϊάφα ως ιαματικών. Ο ίδιος ο υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης, με δελτίο τύπου, ανακοίνωσε την υπογραφή της σχετικής απόφασης του και τη χαρακτήρισε «γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική οικονομία του νομού Ηλείας αλλά και ένα βήμα καθοριστικό στο σχέδιο ενεργοποίησης του Ιαματικού Τουρισμού και του Τουρισμού Ευεξίας στη χώρα μας». Αναγνώρισε με άλλα λόγια και ο ίδιος ως δικαιολογημένη την αγωνία και τις αντιδράσεις του λαού της Ηλείας για το συνεχιζόμενο κλείσιμο των ιαματικών λουτρών κατά τη τρέχουσα τουριστική περίοδο και υιοθέτησε τις απόψεις μας για τη μεγάλη οικονομική σημασία που έχουν για την Ηλεία οι ιαματικές πηγές Καϊάφα.

Προσωπικά εκφράζω την ικανοποίηση μου για την ανταπόκριση του υπουργού, που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προέκυψε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, διαπνέεται από δημοκρατική και κοινοβουλευτική ευαισθησία, ώστε να μην αδιαφορεί και να ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα τοπικών κοινωνιών που προβάλλουν την ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής τους.

Εξακολουθώ όμως να αναμένω την αποτελεσματική παρέμβαση του υπουργού Τουρισμού και για τα προβλήματα στο λιμάνι του Κατακόλου. Ως γνωστόν, στη χερσαία ζώνη του λιμανιού κάθε φορά που αποβιβάζονται από κρουαζιερόπλοιο αλλοδαποί τουρίστες για να επισκεφθούν κυρίως το χώρο της αρχαίας Ολυμπίας παρατηρούνται ανεξέλεγκτες δραστηριότητες «πειρατών», που επιδίδονται σε παράνομη άγρα πελατείας.

Η κατάσταση έχει δικαιολογημένα προκαλέσει αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων αλλά και από άλλους εγχώριους και αλλοδαπούς φορείς, που επισημαίνουν ότι η παράνομη αυτή δραστηριότητα υπονομεύει την επισκεψιμότητα από κρουαζιερόπλοια του λιμανιού του Κατακόλου και απειλούν να σταματήσουν την αποβίβαση τουριστών, αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή.

Χαρακτηριστικά, τα τελευταία χρόνια ο ετήσιος αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που φθάνουν στο Κατάκολο από τα 400 περίπου που ήταν κάποτε έχει πέσει φέτος στα 230, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης αυτής παράνομης δράσης των «επιτήδειων».

Αναμένουμε ο κ. Χάρης Θεοχάρης να επιδείξει και στην περίπτωση του Κατακόλου την ίδια αποτελεσματικότητα με την οποία αντέδρασε στην υπόθεση των λουτρών Καϊάφα.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet