Κώστας Τζαβάρας:Καθορίστηκε το ύψος προκαταβολής αποζημίωσης των αγροτών

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007

Καθορίστηκε το ύψος της προκαταβολής από την αποζημίωση που δικαιούται κάθε πυρόπληκτος αγρότης ανέφερε  o Κώστας Τζαβάρας , κατά την διάρκεια ενημέρωσης πληγέντων αγροτών  στους οποίους παρέχει κάθε δυνατή φροντίδα για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν .

Οπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής "υπάρχουν πληγές που δεν επουλώνονται  , οφείλουμε όμως να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανακουφίσουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας. Να τους στηρίξουμε να ξανασταθούν στα πόδια τους. Να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε οι νέοι άνθρωποι αυτών των περιοχών να μην απογοητευθούν. Να συνεχίσουν να κάνουν σχέδια για το μέλλον τους. Να μείνουν στα χωριά τους. Να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους. Να ξαναοργώσουν τα χωράφια τους. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας, η απόλυτη προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή, μπροστά σε μια εθνική κρίση γινόμαστε μια ψυχή, μια γροθιά.

Ειδκότερα το ύψος της προκαταβολής είναι τα εξής : Ελαιώνες: 150 ευρώ το στρέμμα.- Εσπεριδοειδή - βερικοκιές: 300 ευρώ το στρέμμα.- Συκιές - μουσμουλιές: 100 ευρώ το στρέμμα- Φυστικιές: 150 ευρώ το στρέμμα- Ακρόδρυα: 50 ευρώ το στρέμμα- Αμπέλια- σταφίδες-ακτινίδια 150 ευρώ το στρέμμα- Κηπευτικά: 200 ευρώ το στρέμμα- Αροτραίες καλλιέργειες: 100 ευρώ το στρέμμα- Αιγοπρόβατα: 80 ευρώ το ζώο- Βοειδή- ιπποειδή: 300 ευρώ το ζώο- Μελισσοσμήνη: 60 ευρώ ανά κυψέλη. Για τις ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο (στάβλοι, κλπ) θα υπάρξει αυξημένο ποσό προπληρωμής για τις δαπάνες ζωοτροφών και για επισκευή κτισμάτων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet