Ο Κώστας Τζαβάρα Ορίστηκε Τακτικό μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καθώς και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019

Τακτικό μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ορίστηκε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας με την υπ’ αριθμ. 11789/22.07.2019 Απόφαση του Προέδρου της Βουλής. Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επιτελεί μια από τις σημαντικότερες κοινοβουλευτικές λειτουργίες, αυτή της έρευνας και αξιολόγησης κάθε στοιχείου χρήσιμου για τη μελέτη και επεξεργασία προτάσεων, που συμβάλλουν στη διαφάνεια της πολιτικής και γενικότερα της δημόσιας ζωής της χώρας, αλλά και η παρακολούθηση της εφαρμογής τους.

Η Επιτροπή ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο επί των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, επί των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και βέβαια επί των ζητημάτων που αφορούν τη δραστηριότητα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Τέλος, η Επιτροπή έχει την αρμοδιότητα της κλήσης σε ακρόαση λειτουργών του Κράτους αλλά και ανώτατων δικαστικών, προκειμένου για θέματα που αφορούν σε λειτουργικά ζητήματα της δικαιοσύνης προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας.

Τέλος, ο Κώστας Τζαβάρας ορίστηκε τακτικό μέλος, με την υπ’ αριθμ. 11783/22.07.2019 Απόφαση του Προέδρου της Βουλής, στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η οποία με βάση τον Κανονισμό της Βουλής είναι επιφορτισμένη με την επεξεργασία και εξέταση των νομοσχεδίων που εισάγουν προς ψήφιση στην Ολομέλεια τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet