Κώστας Τζαβάρας:Το μήνυμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής

Τρίτη, 28 Μαϊου 2019

Την περασμένη Κυριακή ο ελληνικός λαός, και ιδιαίτεραο λαός της Ηλείαςέδωσε μια περιφανήεκλογική νίκη στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε όλες τις κάλπες που στήθηκαν.Από την άλλη πλευρά αποδοκίμασε ξεκάθαρα με τη ψήφο του τις πρακτικές και τα πλαστά διλήμματα που έθεσε στο λαό ο κ. Τσίπρας, χωρίζοντας τον σε «πολλούς» και σε «ελίτ», αποδοκίμασε τον κοινωνικό διχασμό, τον μαρασμό της οικονομίας και τον ευτελισμό σχεδόν κάθε δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του κράτους. Αλλά αποδοκίμασε και προσωπικά τον κ. Τσίπρα, ο οποίος,ως πρωθυπουργός και πρωταγωνιστής του προεκλογικού αγώνα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αναμφίβολα υπέστη μια προσωπική, πολιτική, ιδεολογική και ηθική ήττα.

Με αυτό το συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα ο λαός έδωσε απαντήσεις σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τη πορεία του τόπου και καταδίκασε τον τρόπο διακυβέρνησης του από μια παρέα αμετανόητων κρατιστών, που επί 4 χρόνια χρησιμοποίησαν την εξουσία ως μέσο ικανοποίησης προσωπικών, κομματικών και ταξικών επιδιώξεων. Από την περασμένη Κυριακή η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια πολιτική αλλαγή, η οποία θα επαναφέρει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου στην αληθινή κανονικότητα, όπου δεν θα έχει εξουσία το ψέμα, η εξαπάτηση του λαού και η κατασυκοφάντηση του πολιτικού αντιπάλου αλλά ο συντονισμός των πολιτικών και οικονομικών δράσεων της κοινωνίας και του κράτους για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η οικονομική και η θεσμική κρίση της χώρας.

Ειδικότερα για την Ηλεία, η μεγάλη νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη απέναντι στον απερχόμενο περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, που επί μια 8ετία έχει βυθίσει την περιοχή μας σε μια πρωτοφανή υπανάπτυξη, εγγυάται ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Με τα δεδομένα αυτά την προσεχή Κυριακή οφείλουμε να συμμετέχουμε στην ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, προκειμένου ο Νεκτάριος Φαρμάκης να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης της αλλαγής που έχει ανάγκη η Ηλεία, για να αξιοποιήσει τα συντριπτικά αναπτυξιακά της πλεονεκτήματα, που μέχρι σήμερα βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet