Ο «Λεβιάθαν» και n εκλογή ΠτΔ Της Αριστοτελίας Πελώνη Καθημερινή 13.12.2018

Ο «Λεβιάθαν» και n εκλογή ΠτΔ
Της Αριστοτελίας Πελώνη
Καθημερινή 13.12.2018

Ρεσιτάλ δόθηκε χθες στη Βουλή στην Επιτροπή για την Αναθεώρησητου Συντάγματος: Ρεσιτάλ πολιτικής φιλοσοφίας, αλλά και πολιτικού πολιτισμού,λίγες μόλις ώρες αφότου Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης είχαν ανταλλάξει δολοφονικές ατάκες.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματααπό την αρχή. Μου λένε ότι ο Κώστας Τζαβάρας τα έδωσε όλα με μια ανάλυση σύγχρονης πολιτικής φιλοσοφίας,η οποία συμπεριελάμβανεκαι αναφορές στον «Λεβιάθαν» του Τόμας Χομπς. Αυτό προκειμένουνα υποστηρίξει την άποψη ότι ηδημοκρατία ή είναι αντιπροσωπευτικήή δεν είναι δημοκρατία και να καταλήξει ότι οι φαεινές δημοψηφισματικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑουσιαστικά υπονομεύουν τον αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα της δημοκρατίας. Πάντως, τόσο ο Ν.Παρασκευόπουλος όσο και ο αναπληρωτής εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑΚ. Δουζίνας παραδέχτηκαν ότι τους εντυπωσίασε η ανάλυση.

Δεν ξέρω αν αυτό συνδεόταν με τον «Λεβιάθαν», αφού έχω την αίσθηση ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα θυμίζουν κάτι από τις προφητείες του Χομπς για το τι συμβαίνει όταν καταργείταιτο κοινωνικό συμβόλαιοκαι οι άνθρωποι γυρίζουν στον φυσικόνόμο...
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet