Κώστας Τζαβάρας: Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου–Κλειστό λόγω αδιαφορίας και υπηρεσιακής χρεωκοπίας του ΥΠ.ΠΟ.Α. της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Με Ερώτηση που είχε καταθέσει ήδη από τον Οκτώβριο ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, είχε ενημερώσει έγκαιρα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ για τον κίνδυνο «λουκέτου» του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου για το κοινό, εξαιτίας της συνταξιοδότησης μόνιμου προσωπικού αλλά και του μικρού αριθμού συμβασιούχων φυλάκων, που προβλέπεται να προσληφθούν για το επόμενο πεντάμηνο. Παρά την έγκαιρη προειδοποίηση το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου έπεσε και αυτό θύμα της συστηματικής αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τα μνημεία και τα μουσεία της Ηλείας.

Αντί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του Μουσείου του Πύργου, το Υπουργείο προτίμησε να αδιαφορήσει και να αφήσει το κτίριο-στολίδι της Δημοτικής Αγοράς να κλείσει για τους επισκέπτες και τους κατοίκους του Πύργου, σιωπώντας επιδεικτικά στην Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.Η άμεση λύση για την επαναλειτουργία του είναι η συμπληρωματική κατανομή 3 ακόμα συμβασιούχων ημερήσιων φυλάκων, όπως είχε ζητήσει με την Ερώτηση του ο Κώστας Τζαβάρας, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες φύλαξης κατά τη χειμερινή περίοδο μαζί με τους 2 ήδη εγκριθέντες και το λιγοστό μόνιμο προσωπικό. Και βέβαια η πρόβλεψη κατανομής μόνιμου προσωπικού για το μουσείου από τις επικείμενες προσλήψεις, που όλο εξαγγέλλει ο κ. Τσίπρας αλλά ακόμα δεν έχει προκηρύξει.

Δυστυχώς για την Ηλεία, τέσσερα χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν να δείξουν μόνο αρνητικά και στον τομέα του Πολιτισμού. Δεν εντάχθηκε και δεν ξεκίνησε κανένα έργο αναστήλωσης και αποκατάστασης στο πλαίσιο του ΣΕΣ 2014-2020,αντίθετα απεντάχθηκε και η αντικατάσταση του στεγάστρου του ναού του Επικούριου Απόλλωνα, ο οποίος παραμένει για 4ο χειμώνα εκτεθειμένος στα καιρικά φαινόμενα. Και βέβαια η κυβέρνηση κατόρθωσε να κλείσει το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου, μετά από 4 χρόνια συνεχούς λειτουργίας αλλά και να δυσχεραίνειτη λειτουργία του Παλαιού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά μπροστά στις προειδοποιήσειςτόσο του Κώστα Τζαβάρα, με την Ερώτηση που κατέθεσε, όσο και της ΕΦΑ Ηλείας για την ανάγκη κατανομής περισσότερου συμβασιούχου προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν έστω οριακά οι απαιτήσεις λειτουργίας τους.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet