Επίθεση Κώστα Τζαβάρα στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Β. Κωστόπουλο, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της ΕΡΤ για το 2017, με αφορμή την τοποθέτησή του. «Εσείς, εδώ μας μιλήσατε ως ένας κρατικός λειτουργός, ο οποίος έχει κάνει κομματική επιλογή κι έχει πλήρως ταυτισθεί με τις κομματικές επιλογές του Κόμματος που κυβερνάει. Θα έλεγα ότι το κάνατε αυτό αδίστακτα, για να μην πω “ξεδιάντροπα”.“Ξεδιάντροπα” σημαίνει ότι κάποιος, ο οποίος εμφανίζεται με την ιδιότητα που έχει ο κύριος ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, έπρεπε να έχει την αιδώ, που επιβάλλει ο σεβασμός του Συντάγματος και ο σεβασμός του κύρους του οργάνου, ενώπιον του οποίου εμφανίζεται» είπε ο Κώστας Τζαβάρας.

«Ακούγοντας τα όσα  αναγνώσατε από το κείμενο το οποίο είχατε προκατασκευάσει, είχα μια αίσθηση ότι είστε ένας υπάλληλος κάποιων συμφερόντων, τα οποία τα υπερασπίζεται ενώπιον μας. Ήρθατε  σήμερα και μας απαγγείλατε ένα λογύδριο, το οποίο έπαιρνε θέση στα πολιτικά ζητήματα της κοινοβουλευτικής επικαιρότητας. Δηλαδή, πήρατε  θέση ευθύς – εξαρχής για τα θέματα της επίκαιρης επερώτησης, που έχει καταθέσει και συζητήθηκε προ ημερών στη  Βουλή από μέρους της ΝΔ, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτό που κάνετε είναι απρέπεια και αυτή η απρέπεια, σας καθιστά έτι περαιτέρω στα μάτια τα δικά μου διαβλητό, γιατί παραβιάζετε και το άρθρο 15 του Συντάγματος» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Εμένα με θλίβει το γεγονός ότι 180 εκατ., τα οποία τα χρησιμοποιεί ο κύριος αυτός, για να κάνει επιλογές κομματικές του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από τους δεινά δοκιμαζόμενους φορολογούμενους πολίτες της χώρας»,παρατήρησε ο Κώστας Τζαβάρας για να συνεχίσει λέγοντας: «Τα χρήματα που εισπράττει η ΕΡΤ από το φορολογούμενο λαό, για να τα χρησιμοποιήσει για την αντικειμενική και επί ίσοιςόροις πληροφόρηση του ελληνικού λαού, έχουν γίνει όπλο κι εργαλείο στα χέρια μιας φατρίας, για να καταδυναστεύει κάθε ελεύθερη άποψη… Όλοι αυτοί, που αντέδρασαν, παραιτήθηκαν κι έφυγαν από την ΕΡΤ, μας λένε ότι ένα είναι το χαρακτηριστικό αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ: Αυτοί που διοικούν είναι οι συνδικαλιστές. Οι παραδοσιακοί συνδικαλιστές, αυτοί για τους οποίους ο Γκράμσι έχει πει ότι “είναι τραπεζίτες ανθρώπων”. Αυτούς, λοιπόν, είναι που ο Πανούτσιο τους θεωρούσε ως “το αγλάισμα κάθε πολιτικής δραστηριότητας” και να, λοιπόν, που αυτοί σήμερα διοικούν και κυριαρχούν την ΕΡΤ».

«Πρέπει, λοιπόν, εδώ κύριε που ήρθατε και μας είπατε αυτό το λογύδριο, το οποίο, προφανώς, θα το είχαν διαβάσει εκ των προτέρων κι εκείνοι, οι οποίοι σας έχουν διορίσει σ’ αυτή τη θέση, θα πρέπει, λοιπόν, να μας εξηγήσετε, τι συμβαίνει μεόσους διαμαρτύρονται για το ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία στην ΕΡΤ. Για το ότι υπάρχει ένα πλέγμα αδιαφανών διαχειριστικών διαδικασιών. Αυτός ο σχολιασμός, λοιπόν, που κάνετε σας εκθέτει και σας καθιστά εντελώς ακατάλληλο να έχετε αυτή τη θέση, γιατί γίνεστε μέρος της κομματικής αντιδικίας» κατέληξε ο Κώστας Τζαβάρας.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet