Κώστας Τζαβάρας: Να παραγγείλει ο Καλογήρου διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες Ράϊκου

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Να παραγγείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση,κατ’ άρθρο 30 του ΚΠοινΔ, για τις καταγγελίες που έκανε η εισαγγελέας Ράϊκου κάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή οποιοσδήποτε άλλος εισαγγελικός λειτουργός, τιμώντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που υπηρετεί, θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση. Αν δεν το κάνει, τότε, κύριε Υπουργέ θα ήθελα να σας παρακαλέσω, με βάση το άρθρο 30, να παραγγείλετε την άσκηση προκαταρκτικής εξέτασης» είπε ο Κώστας Τζαβάρας.

«Οι καταγγελίες της εν ενεργεία Εισαγγελέως δεν είναι βέβαια μια απλή περίπτωση. Δεν είναι κάποιο καλαμπούρι, όπως ακούστηκε εδώ, που γίνεται για φτηνούς επικοινωνιακούς λόγους, αλλά είναι η κραυγή μιας εισαγγελικής λειτουργού που αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και το κάνει, βεβαίως, με συγκεκριμένη καταγγελία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για να σημειώσει ότι αυτή η καταγγελία δεν είναι απλώς μια ιδιαιτερότητα ή μια ιδιορρυθμία της συγκεκριμένης λειτουργού, αλλά αναφέρεται στη διάπραξη του εγκλήματος του άρθρου 186 του Ποινικού Κώδικα που έχει τον τίτλο «Πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος».

«Εδώ, κάποιος που έχει πολιτική εξουσία και προφανώς είναι μέλος της Κυβέρνησης, κάποιος ο οποίος ουσιαστικά ταυτοποιείται με συγκεκριμένο ψευδώνυμο, έκανε συγκεκριμένη ενέργεια και παρότρυνε τη συγκεκριμένη Εισαγγελέα να διαπράξει το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, αυτό δηλαδή που προβλέπει το άρθρο 239 του ΠΚ» ανέφερε, για να καταλήξει λέγοντας ότι «κάθε έλλειμμα στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης έχουν πρωτίστως υποχρέωση να το καταπολεμήσουν οι ίδιοι οι δικαστές. Οι ίδιοι οι δικαστές έχουν υποχρέωση να αντιστέκονται σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για να μεταβάλουν το δικαστικό τους φρόνημα ή για να υπηρετήσουν σκοπιμότητες της εκτελεστικής εξουσίας, της Κυβέρνησης και των Υπουργών».
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet