Στο Στρασβούργο μεταβαίνει ο Κώστας Τζαβάρας για την φθινοπωρινή Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018

Στο Στρασβούργο θα βρίσκεται από την Κυριακή 7Οκτωβρίου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας για να συμμετάσχει στις εργασίες της φθινοπωρινής συνόδου του 2018 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,στην οποία είναι τακτικό μέλος. Την Ολομέλεια θα απασχολήσει σειρά θεμάτων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενώ κυρίαρχο μεταξύ αυτών θα είναι το θέμα με τίτλο «Συμβούλιο της Ευρώπης, ένας οργανισμός σε κρίση», το οποίο έχει προξενήσει έντονο το ενδιαφέρον όλων των κρατών-μελών.

Κατά τις εργασίες θα συζητηθούν και θα υιοθετηθούν σχέδια ψηφίσματος, μεταξύ άλλων και σχετικά με τις ενιαίες προδιαγραφές για τη ρύθμιση της ποινικής διαπραγμάτευσης ως μέσου αποφυγής της ποινικής δίκης καθώς και την απεριόριστη πρόσβαση των οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης και των Ηνωμένων Εθνών που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλα τα κράτη-μέλη. Επίσης,ο Κώστας Τζαβάρας θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την εκλογή τριών δικαστών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Αλβανία, τη Νορβηγία και την Τουρκία αντιστοίχως.

Παράλληλα, ο Κώστας Τζαβάρας θα συμμετέχει ως τακτικό μέλος στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις στην Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωνστα κράτη-μέλη του οργανισμού αλλά και μεταξύ άλλων η δολοφονία της δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia στη Μάλτα από απόψεως της αρχής του Κράτους Δικαίου στη Μάλτα και αλλού, η εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπής για την Αποφυγή των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου αλλά και η βελτίωση της προστασίας των πληροφοριοδοτών κατά της διαφθοράς σε όλη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας θα απονεμηθεί και το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων VáclavHavel για το 2018σε έναν από τους τρεις υποψήφιους,την κουβανή ακτιβίστρια Rosa María Payá, τον φυλακισμένο από το 2016πρόεδρο τουBahrain Centrefor Human Rights Nabeel Rajab και τον διακεκριμένο ρώσο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτωνκαι ήδη φυλακισμένο από τον Ιανουάριο 2018 Oyub Titiev.

Τέλος, κατά τις εργασίες της Συνόδου, θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή του προέδρου της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και των αντιπροέδρων της, στις υποψηφιότητες των οποίων συγκαταλέγονται και αυτές της Ντόρας Μπακογιάννη και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet