Ελάτε κ. Τσίπρα και στην Ηλεία για να ελέγξετε την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, την άμεση εκτέλεση του οποίου εξαγγείλατε στη Πάτρα το Φλεβάρη του 2018

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018

Σήμερα από τα Χανιά ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας εξήγγειλε ότι θα περιοδεύσει στην Ελλάδα όλο το φθινόπωρο για να ελέγξει πως προχωρά η υλοποίηση των έργων που έχει ανακοινώσει στα αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια. Άλλη μια εκδήλωση υποκρισίας στη σειρά των παραστάσεων, που μέχρι σήμερα έχει δώσει ο πρωθυπουργός, για την εξαπάτηση και την παραπλάνηση του ελληνικού λαού.

Ας έρθει λοιπόν και στην Ηλεία για να ελέγξει την υλοποίηση όλων των έργων, που ο ίδιος εξήγγειλε στο αναπτυξιακό συνέδριο της Πάτρας τον Φλεβάρη του 2018. Για να δει δηλαδή και να διαπιστώσει ότι το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, του οποίου την άμεση εκτέλεση εξήγγειλε, όχι μόνο δεν ξεκίνησε ποτέ αλλά ούτε και πρόκειται να ξεκινήσει επί των ημερών της κυβέρνησης του.

Χθες αποκαλύφθηκε ότι η ανάδοχος εταιρεία Τοξότης Α.Ε., του εκλεκτού της κυβέρνησης εργολάβου κ. Καλογρίτσα και ανάδοχος των 4 από τις 8 εργολαβίες του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές για να υπογράψει τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου και εκ των πραγμάτων παίρνει την άγουσα προς την έκπτωση της από την εκτέλεσή του.

Έτσι λοιπόν με τον πιο παταγώδη τρόπο αποδεικνύεται ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η εθνοσωτήρια κυβέρνηση του ενέπαιξαν για άλλη μια φορά τον λαό της Ηλείας, όταν τον διαβεβαίωναν ότι το έργο θα αρχίσει αμέσως, αφού ήδη προ πολλού είχαν γίνει γνωστές στο πανελλήνιο οι οικονομικές δυσκολίες της αναδόχου εταιρίας να ανταποκριθεί στην εκτέλεση ενός έργου, για το οποίο είχε δώσει υπερβολική έκπτωση.Δηλαδή ο κ. Τσίπρας εγνώριζε ή τουλάχιστον ήταν σε θέση να γνωρίζει τη στιγμή που δεσμευόταν για την άμεση υλοποίηση του έργου, ότι το έργο αυτό ήταν αδύνατο να ξεκινήσει με τον συγκεκριμένο ανάδοχο.

Και όμως το έργο αυτό του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου αποτελεί τη μοναδική και αναγκαία προϋπόθεση της Ηλείας για οικονομική ανάπτυξη. Είναι το έργο που εδώ και δεκαετίες περιμένει η Ηλεία για να βγει από την απομόνωση, να περάσει στην ανάπτυξη και να αξιοποιήσει τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, τόσο στον αγροτικό όσο και τον τουριστικό τομέα. Δυστυχώς αυτό το έργο βούλιαξε στο τέλμα της ανικανότητας, της αδιαφορίας, της ασχετοσύνης, της υποκρισίας και της πονηρίας των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα αλλά και του ιδίου προσωπικά, που εδώ και 4 χρόνια μας κοροϊδεύουν, υποσχόμενοι συνεχώς την άμεση έναρξη της υλοποίησης του.

Από χθες η Ηλεία δοκίμασε την πίκρα και την απογοήτευση του να αναζητεί ένα δρόμο για το μέλλον σε μια ακυβέρνητη πολιτεία. Σε μια πολιτεία που έχει ως πρωθυπουργό έναν άνθρωπο, που διαρκώς είτε ομολογεί τις αυταπάτες του, είτε καλλιεργεί ψευδαισθήσεις στους ακροατές του, υποκρινόμενος ότι αποτελεί τη μοναδική ελπίδα σωτηρίαςτου τόπου απέναντι στο παλαιό και ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα.

Επιτέλους κ. Τσίπρα πρέπει να αντιληφθείτε ότιοι Ηλείοι δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας ούτε και πρόκειται να συνεχίσουν αδιαμαρτύρητα  να είναι υπήκοοι ενός καθεστώτος, του οποίου είστε επικεφαλής και το οποίο αδιαφορεί για τη δίκαιη διακυβέρνηση αυτού του τόπου αλλά ενδιαφέρεται μόνο για την διατήρηση ενός μεροληπτικού και αυταρχικού συστήματος εξουσίας, εμπνευστής και θεμελιωτής του οποίου είστε εσείς και που φιλοδοξία σας δεν είναι άλλη από το να μοιάσετε στον σύντροφό σας ΝικολάςΜαδούρο, να μετατρέψετε δηλαδή την Ελλάδα σε «Μαδουριστάν», όπως ακριβώς σας έχει καταγγείλει ο Μίκης Θεοδωράκης.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet