Ερώτηση Κώστα Τζαβάρα προς τον Υπουργό Υγείας για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της νέας βλάβης του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου Πύργου

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Τη νέα βλάβη του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου Πύργου, αλλά και των ακτινολογικών μηχανημάτων του φέρνει στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας με Ερώτησή του, που συνυπογράφουν οι Τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου και αναπληρωτής Τομεάρχης και βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας.

Η νέα βλάβη στον αξονικό τομογράφο, η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά παλαιότερων βλαβών που συμβαίνουν πλέον με μεγάλη συχνότητα, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη βλάβη των ακτινολογικών μηχανημάτων του νοσοκομείου Πύργου προκάλεσε μια αλυσιδωτή αντίδραση προβλημάτων που επιβάρυναν τη λειτουργία του νοσοκομείου και την εφημέρευσή του και ταλαιπωρούν τους ασθενείς.

Παρά την επιδιόρθωση του ενός ακτινολογικού μηχανήματος, η οποία τουλάχιστον επέτρεψε την εφημερία του, η μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου αναγκάζει τη διακομιδή των επειγόντων περιστατικών αλλά και των άλλων βαρέως πασχόντων ασθενών στα νοσοκομεία της Πάτρας ή σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στη πόλη του Πύργου,με ότι αυτό συνεπάγεται για την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τα προγραμματισμένα ραντεβού ασθενών για αξονική τομογραφία, τα οποία παραπέμπονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, πληρώνοντας βεβαίως και την ανάλογη συμμετοχή.

Επιπλέον, σημαντικό πρόβλημα δημιουργείται και στη λειτουργία του ΕΚΑΒ Ηλείας εξαιτίας των συνεχών διακομιδών, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, καθώς από τα 3 ασθενοφόρα ανά βάρδια ένα ασθενοφόρο διακομίζει ασθενείς στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ένα δεύτερο έχει αναλάβει τις διακομιδές προς τα νοσοκομεία των Πατρών, με αποτέλεσμα τελικά ολόκληρη η Ηλεία να καλύπτεται με μόνο ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια.

Ο Κώστας Τζαβάρας και συνερωτώντες βουλευτές ρωτούν για ποιους λόγους δεν επισκευάστηκε εγκαίρως η πρόσφατη βλάβη του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου Πύργου, αλλά κυρίως πότε ακριβώς αυτός θα επισκευαστεί. Επιπλέον, ζητούν να μάθουν γιατί δεν είχαν ληφθεί από την 6η Υ.Π.Ε. όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και δεν είχε προβλεφθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστεί τυχόν νέα βλάβη του αξονικού, με δεδομένη τη παλαιότητά του, αλλά και τι θα κάνει από δω και στο εξής προκειμένου να αντιμετωπίζεται πλέον εγκαίρως κάθε νέα τυχόν βλάβη προκύψει στον αξονικό τομογράφο.

Τέλος, οι βουλευτές ρωτούν πότε ακριβώς θα παραδοθεί ο νέος αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Πύργου,η απόκτηση του οποίου εξαγγέλθηκε από το υπουργείο Υγείας αλλά και ποια είναι η θέση του υπουργείου Υγείας στην άποψη του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας για τη ανάγκη λειτουργίας δύο αξονικών τομογράφων στο νοσοκομείο Πύργου.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet