Κώστας Τζαβάρας: Να συγκεκριμενοποιήσει η Κυβέρνηση το σχέδιο αναβάθμισης της Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ.

Πέμπτη, 24 Μαϊου 2018

Πρέπει επιτέλους να μπει τέλος και στις φημολογίες και στις ανέξοδες συνηγορίες, που χωρίς να αναφέρονται σε συγκεκριμένη και δεσμευτική για τη Κυβέρνηση προοπτική, επιχειρούν να διασκεδάζουν τις ανησυχίες των πολιτών με τη δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας, παρατηρεί στην Ερώτηση του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή νέες υπόνοιες περί κατάργησης της Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ.

Είναι γεγονός ότι η κοινωνία του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας του νομού Ηλείας έχει αναστατωθεί ακόμα μια φορά από τις ολοένα και πιο έντονα διαδιδόμενες φήμες για κατάργηση της Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ. και μετακίνηση του προσωπικού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στη Πάτρα από το οποίο θα απορροφηθεί η συγκεκριμένη Σχολή.Τόσο ο Δήμος Πύργου όσο και οι φορείς προσπαθούν εναγωνίως να διαπιστώσουν τις πραγματικές προθέσεις του υπουργείου αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα.

Πρόσφατα, δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο της Ηλείας μέσω δελτίου τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκης Μπαλαούρας σχετικές δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φ. Κουβέλη, σύμφωνα με τις οποίες πρόθεση του Υπουργείου είναι όχι μόνο να παραμείνει η μονάδα στον Πύργο αλλά επιπλέον πρόκειται να ληφθούν μέτρα για την αναβάθμισή της. Όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα, ο κ. Κουβέλης προτίθεται να συναντηθεί στο άμεσο μέλλον με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να τους εκφράσει αυτές τις πολιτικές θέσεις του, πριν καταθέσουν τις σχετικές εισηγήσεις τους προς την πολιτική ηγεσία.

Ως γνωστόν, η Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ. αποτελεί εκπαιδευτικό θεσμό για το στράτευμα, αφού εδώ και 46 χρόνια εκπαιδεύει πλήθος αξιωματικών και οπλιτών στις τηλεπικοινωνίες. Επιπλέον, η Σχολή, με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της, δεν παρέμεινε στάσιμη, πετυχαίνοντας το 2009 να πιστοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, προκειμένου να μπορεί να προσφέρει στους στρατεύσιμους οπλίτες την επαγγελματική ειδικότητα του τεχνίτη τηλεπικοινωνιών και ενσύρματων-ασύρματων μέσων, ενώ το 2014, χορηγήθηκε στη Σχολή άδεια Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με την επωνυμία «Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνικών Τηλεπικοινωνίας» και διακριτικό τίτλο «Στρατιωτική Υπηρεσία – ΣΕΤΤΗΛ ΚΕΔΙΒΙΜ 2». Η Σχολή, μετά από 46 χρόνια σταθερής λειτουργίας της στον Πύργο, διαθέτει πλέον εκπαιδευτικές πιστοποιήσεις υψηλού επιπέδου, μοναδική πληρότητα τεχνικής βιβλιοθήκης και άρτια εκπαιδευτική υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις.

Το σενάριο μετακίνησης της Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ. στο Κ.Ε.ΤΧ.εμφανίζεταιεκ νέου μετά το 2015, προκαλώντας εύλογη αναστάτωση στο προσωπικό της Σχολής και στην τοπική κοινωνία, καθώς είναι αδιανόητο για τόσο σοβαρά θέματα να μην είναι εκ των προτέρων γνωστές οι προθέσεις και ο προσανατολισμός της κυβερνητικής δράσης στο τομέα της οργάνωσης των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχουν οι ένοπλες δυνάμεις. Σημειώνεται δε ότι σε αντίστοιχη Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που είχε καταθέσει ο Κώστας Τζαβάρας τον Αύγουστο του 2015 για το ίδιο θέμα το Υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε ποτέ.

Ο Κώστας Τζαβάρας ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει ρητά αν θα καταργηθεί ή όχι η Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ. και στην περίπτωση που η απάντηση είναι αρνητική ποια ακριβώς είναι τα μέτρα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση για την αναβάθμισή της, αν αληθεύουν οι δηλώσεις του κ. Κουβέλη. Τέλος, ζητά να πληροφορηθεί εάν έχει αποτελέσει η Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ. τμήμα ευρύτερου σχεδιασμού της θεσμικής αναδιοργάνωσης των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που απευθύνονται στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet