Επίσκεψη Κώστα Τζαβάρα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές

Επίσκεψη στις περιοχές που υπέστησαν καταστροφές από τη πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στη νότια Ηλεία πραγματοποίησε το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, μια πυρκαγιά που ξύπνησε μνήμες του 2007 και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στις περιουσίες των κατοίκων.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν η Φρίξα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεώργιο Σεφερλή και τους κατοίκους του χωριού και συζήτησε μαζί τους τόσο για τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν στις ελαιοκαλλιέργειες τους αλλά και για τα προβλήματα κατολισθήσεων που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το χωριό. Παράλληλα, ενημερώθηκε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία έχει υποστεί ζημιές από τους σεισμούς και είναι απολύτως απαραίτητη η αυτοψία μηχανικού του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, προκειμένου να επισκευαστεί και να ξαναγίνει λειτουργική και ασφαλής για τους κατοίκους του χωριού.

Εν συνεχεία επισκέφθηκε τη Σκιλλουντία, η οποία κινδύνευσε σοβαρότατα αφού η φωτιά έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού. Και εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρο Σαΐνη και τους κατοίκους του χωριού και ενημερώθηκε για τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους.

Σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους αποτελεί και το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται σε κατοίκους άνω των 70 ετών να καταθέσουν αιτήσεις υπαγωγής σε προγράμματα ΠΣΕΑ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποζημίωση καταστροφών στο φυτικό κεφάλαιο, που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, μια ρύθμιση παράλογη αφού η πλειονότητα των κατοίκων των χωριών αποτελείται από ηλικιωμένους. Ο Κώστας Τζαβάρας δεσμεύτηκε να φέρει το ζήτημα στη Βουλή με Ερώτηση του προς τον αρμόδιο υπουργό και να βρεθεί λύση.

Το επόμενο Σάββατο 28 Απριλίου ο Κώστας Τζαβάρας θα συνεχίσει τις επισκέψεις του, μεταβαίνοντας στα Καλυβάκια και τις Ράχες
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet