Με φωτογραφικές προκηρύξεις επιχειρείται η κατάληψη από τον ΣΥΡΙΖΑ των θέσεων Διοικητικών Γραμματέων με 4ετή θητεία

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει ακάθεκτη την έφοδο προς την κατάληψη του Δημοσίου Τομέα για την εγκαθίδρυση ενός κομματικού κράτους, που σκοπό έχει να επηρεάζει και να ελέγχει διαδικασίες και αποφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα «συντρόφους» και οπαδούς, μέλη του κομματικού της στρατού. Το μέγα αυτό σκάνδαλο εξελίσσεται στο όνομα της δήθεν αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης, όπως την διαφημίζει η κυβερνητική προπαγάνδα και ως γνωστόν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

Ειδικότερα, κατά τη διαδικασία προσλήψεων των Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων των Υπουργείων έχουν οι πάντες αντιληφθεί ότι η Κυβέρνηση παραβιάζει κατάφορα κάθε έννοια αξιοκρατίας και διαμορφώνει το περιεχόμενο των προκηρύξεων για τις εν λόγω θέσεις με φωτογραφικούς όρους, ώστε να ευνοούνται συγκεκριμένα πρόσωπα που ανήκουν στον κομματικό της χώρο. Το σκάνδαλο αυτό καταγγέλλουν με Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσαν προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Γεωργαντάς και 34 βουλευτές της Ν.Δ.

Καταστρατηγώντας τις διατάξεις του Ν. 4369/2016, που προβλέπουν μεταξύ άλλων 4ετή θητεία για τα στελέχη αυτά, ήτοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών, η Κυβέρνηση έχει στήσει μια «μηχανή» προώθησης των «εκλεκτών» της εις βάρος άλλων, που δεν είναι ημέτεροι ή δεν πρόσκεινται φιλικά στο κυβερνών κόμμα και έχουν περισσότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα. Για τη θέση του Διοικητικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού υπάρχει φωτογραφικός όρος στην προκήρυξη για 5ετή άσκηση δικηγορίας με εμπειρία σε θέματα Δημόσιου Δικαίου, τη στιγμή που το υπουργείο ασχολείται με επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα. Φωτογραφίζει την ήδη υπηρετούσα Γενική Γραμματέα.

Στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ τα καθήκοντα όλων των Γραμματέων είναι περίπου τα ίδια στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής τα προσόντα είναι διαφοροποιημένα και περιγράφονται αναλυτικά, καθώς φωτογραφίζουν την υπηρετούσα Γραμματέα, κόρη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενώ όλες οι θέσεις απαιτούν πτυχίο μηχανικού, η θέση της Ειδικής Γραμματέως Ασύλου και Μετανάστευσης απαιτεί οποιοδήποτε πτυχίο, προφανώς γιατί η κατέχουσα τη θέση είναι απόφοιτος φιλοσοφικής.

Στο Υπουργείο Εργασίας για τη θέση του Διοικητικού Γραμματέα, ο οποίος εκπροσωπεί το Υπουργείο σε διεθνείς οργανισμούς, απαιτείται απλή γνώση αγγλικής, φωτογραφίζοντας τον υπηρετούντα γενικό. Παράλληλα, η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στη δημοσίευση των προκηρύξεων ευνοεί τους φωτογραφιζόμενους, γιατί τον μέχρι σήμερα χρόνο που υπηρετούν στις ίδιες θέσεις τον αξιοποιεί ως χρόνο που μετρά στο προσόν της διοικητικής εμπειρίας.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν από την αρμόδια υπουργό εξηγήσεις για τα διαφοροποιημένα κατά περίπτωση προσόντα, για την απουσία ενός ενιαίου και αντικειμενικού συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων αλλά και για τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε η κυβέρνηση για να ευνοήσει τα «δικά της παιδιά», μεθοδεύσεις που παραμερίζουν τόσο τα άξια και ικανά στελέχη του δημοσίου όσο και αυτά του ιδιωτικού τομέα.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet