Ομόφωνα Α΄ Αντιπρόεδρος ο Κώστας Τζαβάρας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ε.Δ.Δ.Α.

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Δ.Δ.Α.), κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, με την εκλογή του βουλευτή Ηλείας να είναι ομόφωνη. Β’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής ως Πρόεδρος της συγκεκριμένης Επιτροπής ορίζεται ο εκάστοτε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με τα μέλη της Επιτροπής να επιλέγουν με ψηφοφορία τον Α΄ και Β΄  Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα.

Η Επιτροπή, που συστήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, έπειτα από Απόφαση της Προέδρου της Βουλής, έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση των αποφάσεων του Ε.Δ.Δ.Α., την αξιολόγηση της εφαρμογής και συμμόρφωσης προς αυτές σε υποθέσεις στις οποίες διάδικο μέρος είναι η Ελληνική Δημοκρατία.

Με δεδομένη την καθυστέρηση που παρατηρείται στην υιοθέτηση των αποφάσεων του Ε.Δ.Δ.Α., ο ρόλος της Επιτροπής είναι ουσιαστικός και απαραίτητος για την πιστή εφαρμογή από την χώρα μας των προβλέψεων της Σύμβασης Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των σχετικών αποφάσεων του Ε.Δ.Δ.Α. που απορρέουν από αυτή.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet