Κ.ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Ποια ψέματα άραγε ετοιμάζει ο κ. Τσίπρας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018

Κύριε Αλέξη Τσίπρα έως πότε η Κυβέρνησή σας και σεις προσωπικά θα εμποδίζετε με την ανικανότητά σας την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, αποκλείοντας την Ηλεία από κάθε δυνατότητα ανάπτυξης

Έως πότε θα «ονομάζετε» στρατηγικούς κακοπληρωτές όσους αρνούνται να υποκύψουν στις ληστρικές και τοκογλυφικές απαιτήσεις των τραπεζών;
Ξεκινά αύριο το 9ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης στην Πάτρα, όπου ο κύριος Πρωθυπουργός, μαζί με τον «περιοδεύοντα θίασο» των υπουργών του, θα έρθει να αναγγείλει το δήθεν αναπτυξιακό πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας. Από το πρόγραμμα αυτό έχει προφανώς εκ των προτέρων εξαιρεθεί η Ηλεία, για την οποία η μοναδική οδός για την ανάπτυξη έχει ήδη αποκλειστεί, αφού οδηγείται προς ματαίωση το έργο του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου. Δηλαδή ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από κύκλους της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει πρόβλημα με την χρηματοδότηση του έργου, γιατί εμφανίζεται ως κατάτμηση του ενιαίουέργου, που ως γνωστό είχε δημοπρατηθεί στις 31 Μαρτίου 2015 από την Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σπίρτζης,λίγες μέρες προτού ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές,αποφάσισε την ακύρωση του διαγωνισμού, προκειμένου όπως τότε έλεγε το έργο να μοιραστεί σε περισσότερες μεσαίες εργοληπτικές εταιρείες για να μην επωφεληθούν μόνο οι «εθνικοί μεγαλοεργολάβοι». Τρία χρόνια πέρασαν, το έργοσαλαμοποιήθηκε και ήδη σιγά-σιγά φτάνουν τα μηνύματα ότι η δημοπράτηση και εκτέλεσή του καθίσταται αδύνατη, με τον υπάρχοντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

Ποια ψέματα άραγε έχει ετοιμάσει ο κ. Τσίπρας αύριο στη Πάτρα για να αποκοιμίσει ακόμα μια φορά τους κατοίκους της Ηλείας και τους θεσμικούς τους εκπροσώπους; Με ποιες παραπλανητικές εξαγγελίες για δήθεν ανάπτυξη της Ηλείας θα μας περιπαίξει για ακόμα μια φορά;

Κύριε Τσίπρα θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι στην Ηλεία ενός έργου την ανάγκη έχουμε, του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου-ΑρχαίαςΟλυμπίας και της συνέχειας του μέχρι τη Τσακώνα. Αυτό το έργο είναι αρκετό, ως έργο υποδομής, για να απελευθερώσει τον παραγωγικό δυναμισμό της Ηλείας και να εκτινάξει την ανάπτυξη του τόπου μας στα επίπεδα που εγγυώνται τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Είναι πλέον φανερό ότι το επικοινωνιακό άγχος της κυβέρνησης ξεχειλίζει από παντού και παραλύει κάθε κίνηση της.Με κανένα θέμα από όσα μέχρι σήμερα έχει καταπιαστεί δεν κατόρθωσε να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και την θέσπιση και ενεργοποίηση κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων.

Η κυβέρνηση αυτή στα 3 της χρόνια μας έχει αποδείξει ότι αποτελεσματική είναι μόνο προς μια κατεύθυνση: το να καταστρέφει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης του τόπου, αποθαρρύνοντας υγιείς επιχειρήσεις του εξωτερικού και του εσωτερικού να πραγματοποιούν επενδυτικά σχέδια, που μόνο αυτά είναι ικανά να αυξήσουν το ΑΕΠ,να μειώσουν την ανεργία, να αυξήσουν τα εισοδήματα των ελλήνων και να θέσουν τέρμα στη λογική της υπερφορολόγησης των πάντων, προκειμένου να εξοικονομούνται πόροι, τους οποίους εν συνεχεία η κυβέρνηση τους μετατρέπει σε επιδόματα, για να κρατά τους νέους και τους ενεργούς πολίτες αυτού του τόπου καθηλωμένους στην παραγωγική απραξία καιτην πολιτική απάθεια.

Αλλά εκτός από το ζήτημα αυτό ανακύπτουν και άλλα ερωτήματα σχετικά με την αντιφατική και αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης στο πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια: επιτέλους ποιες αποφάσεις θα πάρετε κ. Τσίπρα για τα κόκκινα δάνεια και πως θα απαλλάξετε τον ελληνικό λαό από τις άθλιες συνήθειες ενός κακομαθημένου τραπεζικού συστήματος, που καθημερινά εκβιάζει με τα «παπαγαλάκια» των εισπρακτικών εταιρειών έλληνες πολίτες να υποκύψουν στις ληστρικές απαιτήσεις τους; Τους εκβιάζουν να αποδεχτούν τον τοκισμό των οφειλών τους για πυρόπληκτα δάνεια, καταναλωτικά δάνεια και τα δάνεια από πιστωτικές κάρτεςμε επιτόκια που φτάνουν το 22 και 24%. Αυτούς εσείς και η κυβέρνηση σας ονομάζετε «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και τους συγχέετε σκόπιμα με εκείνους, οι οποίοι με την δική σας ανοχή έχουν εξαγάγει στο εξωτερικό τα θαλασσοδάνεια που πήραν και τώρα αρνούνται να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, επικαλούμενοι οικονομική αδυναμία.

Γιατί δεν αναγκάζετε τους τραπεζίτες να μειώσουν τα τοκογλυφικά επιτόκια ώστε να υπακούουν στο γενικό κανόνα μείωσης των εισοδημάτων που επικράτησε βιαίως στην Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης για όλους τους πολίτες; Γιατί δεν εξαιρείτε την 1η κατοικία από τα κατασχετά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων αλλά και γιατί επιτέλους δεν νομοθετείτε την υποχρέωση των τραπεζών,προτού εκποιήσουν τα χαρτοφυλάκια των δανείων τους σε funds του εξωτερικού αντί πινακίου φακής να προσκαλούν τους δανειολήπτες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους με τους ίδιους όρους;


Δηλαδή σας ζητάμε να νομοθετήσετε κάτι που είναι αυτονόητα δίκαιο: να πατάξετε τη τοκογλυφία των τραπεζών στις περιπτώσεις των καταναλωτικών δανείων, των πυρόπληκτων δανείων και των δανείων από πιστωτικές κάρτες, να αναγνωρίσετε νομοθετικά την προστασία της πρώτης κατοικίας και να δώσετε το δικαίωμα σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους του Υ.ΕΘ.Α. να υπαχθούν στην ίδια νομοθετική ρύθμιση, που η Κύπρος είχε θεσμοθετήσει από το 2015 και κατάφερε να βγει από τη κρίση χωρίς να υποστεί εκ του λόγου αυτού καμία βλάβητο τραπεζικότης σύστημα.Μόνο τότε θα μπορείτε δικαιολογημένα να λέτε: ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet