ΚώσταςΤζαβάρας «Εκλογές πριν από τον Αύγουστοτου‘18»

«Να μην περάσει άλλη μια τέτοια τραγική ιστορία μόνο με ευχές, ομολογίες πίστεως, έκφραση οδύνης και εκδήλωση πένθους», ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο. Στα πολιτικά ζητήματα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. προβλέπει εκλογές πριν από τον Αύγουστο του 2018, εξηγώντας ότι κανείς «δεν μπορεί να διανοηθεί ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει εκλογές μετά τον Αύγουστο του 2018, όταν ξέρει ότι ύστερα από αυτή την ημερομηνία θα προσγειωθούμε ανώμαλα στις συνέπειες ενός 4ου Μνημονίου, που θα έχει μόνο υποχρεώσεις και καμία χρηματοδότηση». Χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό των φόρων», τον κατηγορεί ότι «συνεχίζει να κυβερνά τον τόπο ακολουθώντας τις προδιαγραφές του πιο άθλιου, λατινοαμερικανικής έμπνευσης, λαϊκισμού». Τέλος, καταλήγει ότι «η χώρα καρκινοβατεί, γιατί κυβερνάται από μια αριστερή κυβέρνηση νεοκομμουνιστικού χαρακτήρα, που είναι υποχρεωμένη να παίρνει μέτρα φιλελεύθερης Οικονομίας με τα οποία είναι ιδεολογικά αντίθετη».

Κύριε Τζαβάρα, ας ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας με τις πρόσφατες πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, όπου χάθηκαν 16 ψυχές. Δεν θα πρέπει κάποτε το κράτος να ασχοληθεί σοβαρά με τις περιπτώσεις απώλειας ανθρώπινων ζωών για ζητήματα για τα οποία ο νόμος προβλέπει λήψη μέτρων Πολιτικής Προστασίας;

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από το να διαπιστώνει κάποιος σήμερα, ότι η αμέλεια ή η ανεπάρκεια στη λήψη προληπτικών μέτρων πολιτικής προστασίας οδηγεί σε απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η κυβέρνηση και κάθε άλλη αρμόδια κατά νόμο Αρχή όφειλε να έχει λάβει σοβαρά υπόψη της τις εκθέσεις του ΟΗΕ και πλειάδας περιβαλλοντικών οργανώσεων, που επισείουν τον κίνδυνο καταστροφών στη χώρα μας στο άμεσο μέλλον, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, εδώ και 50 χρόνια είναι γνωστή η περίπτωση του Όρους Πατέρας, όπου προκαλούνται πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας της κάλυψης με οικοδομές ή με μπάζα των φυσικών οδών απορροής των ομβρίων υδάτων προς τη θάλασσα. Η διαπίστωση αυτή, προ πολλών ετών είχε επιβάλει το σχεδιασμό ειδικών αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία παρά την επείγουσα ανάγκη για προστασία της περιοχής, βρίσκονται μονίμως σε εξέλιξη, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν ολοκληρωθεί. Ανεξάρτητα από τη διαχρονική ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο σημερινός τραγικός απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές, που οφείλεται στις ίδιες καταστάσεις που επαναλαμβάνονται από τις ίδιες αιτίες, στον ίδιο τόπο, είναι αδιανόητο να περάσει χωρίς την επιβολή της κατά νόμο προβλεπόμενης τιμωρίας σε κάθε υπεύθυνο».

Δηλαδή τι πρέπει να γίνει;

«Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, η αμέλεια στη διάνοιξη “μπαζωμένων” ρεμάτων και η έλλειψη λήψης μέτρων για την αποτελεσματική απορροή των ομβρίων υδάτων προς τη θάλασσα στις συγκεκριμένες περιοχές που επλήγησαν, είναι φανερό ότι προβλέπεται ως αξιόποινη συμπεριφορά με βάση το άρθρο 15 του Ποινικού Κώδικα, που τιμωρεί ως αυτουργό όποιον έχοντας την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αποτρέψει ένα συγκεκριμένο νομικό αποτέλεσμα, παραλείπει να λάβει τα επιβαλλόμενα για την αποτροπή του αποτελεσματικά μέτρα. Δηλαδή πρόκειται για κλασική εφαρμογή της τέλεσης δια παραλείψεως εγκλήματος αποτελέσματος. Η ποινική έρευνα που έχει διαταχθεί από τον εισαγγελέα είμαι βέβαιος ότι θα αποδώσει, ώστε να μην περάσει άλλη μια τέτοια τραγική ιστορία μόνο με ευχές, ομολογίες πίστεως, έκφραση οδύνης και εκδήλωση πένθους. Στη μνήμη αυτών που χάθηκαν άδικα, η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της, ώστε να μην υπάρξουν άλλοι αδικοχαμένοι συμπολίτες μας από τις ίδεις αιτίες στο μέλλον».

Ας περάσουμε στο ζήτημα Καμμένου για τη σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία. Εκτός από τις καταγγελίες και την επίκαιρη ερώτηση η Ν.Δ. προτίθεται να προβεί και σε άλλη κοινοβουλευτική δράση, όπως κατάθεση πρότασης μομφής ή πρόταση για σύσταση Εξεταστικής;

«Η Ν.Δ. εξετάζει όλες τις πτυχές της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, και από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Στα θέματα αυτά που αφορούν ζημιά του Δημοσίου από πράξεις ή παραλείψεις πολιτικών προσώπων πρέπει να επικρατεί άκρα διαφάνεια. Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους αρμόδιους τομεάρχες, έχει ασχοληθεί με το θέμα και σχεδιάζει κάθε βήμα κοινοβουλευτικής και θεσμικής αντίδρασης, τόσο στο κοινοβουλευτικό όσο και στο ευρύτερα πολιτικό και επικοινωνιακό πεδίο».

«Οι Ευρωπαίοι συνομιλητές της κυβέρνησης δεν έχουν αντιληφθεί ότι σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να εφαρμόσει το δόγμα του Λένιν “ένα βήμα μπρος και δύο πίσω”»

Η Ν.Δ. βάζει και ζήτημα Κοτζιά, ειδικά ύστερα από όσα είπε ο κ. Καμμένος για τον πρόξενο στη Σ. Αραβία;

«Εκ των πραγμάτων εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή και ο υπουργός Εξωτερικών, αφού κορυφαίοι διπλωματικοί υπάλληλοι της χώρας μας στο εξωτερικό, αναμίχθηκαν στην υπόθεση αυτή. Και ενώ θα έπρεπε να αξιοποιηθούν οι πληροφορίες που διαβίβασαν στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, μέχρι σήμερα φαίνεται ότι έχουν δεχθεί τη δυσμένεια του υπουργού, που προφανώς είναι αδικαιολόγητη».

Οι πολιτικοί σας αντίπαλοι κατηγορούν τη Ν.Δ. ότι ανοίγει θέμα Καμμένου για να αποπροσανατολίσει από τα «Paradise Papers». Τι απαντάτε;

«Το θέμα Καμμένου εμφανίστηκε στην επικαιρότητα από πράξεις και παραλείψεις του υπουργού και όχι από πρωτοβουλία της Ν.Δ. Η Ν.Δ, όπως όφειλε, ανέδειξε τις πτυχές της υπόθεσης αυτής, που σχετίζονται με την προστασία των κρατικών συμφερόντων, και στα πλαίσια της κριτικής και του ελέγχου που ως αντιπολίτευση ασκεί στην κυβέρνηση, εζήτησε και επιμένει να ζητεί να φωτιστούν όλες οι σκοτεινές πτυχές της. Για το θέμα των “Paradise Papers” έχουν μιλήσει και στο εσωτερικό και το εξωτερικό αρμοδιότεροι εμού, ώστε να μην καταλείπεται, πλέον, καμία αμφιβολία ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη Ν.Δ».

Ας συνεχίσουμε με οικονομικά θέματα. Η Ν.Δ. δήλωσε ότι θα ψηφίσει επί της αρχής την πρόταση της κυβέρνησης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Θεωρείτε ότι είναι μια δίκαιη ανακούφιση των αδυνάμων;

«Ούτε ανακούφιση μπορεί να αποτελέσει το φιλοδώρημα που αποφάσισε να μοιράσει με προεκλογική μεθοδολογία ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού ούτε και τους πραγματικά αδύναμους αφορά μια τέτοια παροχή, εφόσον δεν περιλαμβάνει τους μακροχρόνια ανέργους, που είναι οι πιο δεινά πληττόμενοι από την κρίση συμπολίτες μας. Ο πρωθυπουργός των φόρων και της καταλήστευσης του εισοδήματος των πιο παραγωγικών τμημάτων του ενεργού πληθυσμού της χώρας συνεχίζει να κυβερνά τον τόπο ακολουθώντας τις προδιαγραφές του πιο άθλιου, λατινοαμερικανικής έμπνευσης, λαϊκισμού, που ακόμα και με τα θέματα της στήριξης των αδυνάμων σκοπό έχει να διχάζει και να διαιρεί την κοινωνία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για έναν ταξικό πόλεμο, από τον οποίο πιστεύει ότι θα βγει κερδισμένη η παράταξή του».

Κατηγορείτε τον κ. Τσίπρα για καταστροφή, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, θα κλείσει την Τρίτη Αξιολόγηση και προχωρά προς το καλοκαίρι του ’18 συνθέτοντας ένα θετικό αφήγημα, ευνοϊκό για τα εκλογικά του συμφέροντα… Πώς το σχολιάζετε;

«Η Ν.Δ. ποτέ δεν εμπόδισε τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του να ολοκληρώνει τις μέχρι σήμερα αξιολογήσεις για την υλοποίηση των προγραμμάτων προσαρμογής της χώρας σε συνθήκες κανονικής δημοσιονομικής και οικονομικής ζωής. Φοβούμαι, όμως, ότι το μεταρρυθμιστικό έργο που έχει να παρουσιάσει η κυβέρνηση είναι φριχτά φτωχό, και μάλλον αδύναμο για να πραγματοποιήσει ένα τέτοιο εθνικό σκοπό. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης, η γραφικότητα των κοινοβουλευτικών παραστάσεων του κ. Τσακαλώτου, η ευκολία του να λέει “ναι” στους δανειστές, και η δυσκολία να ενισχύει και να διευκολύνει αναπτυξιακές πολιτικές στο εσωτερικό, έχουν μετατρέψει την πολιτική ζωή του τόπου σε τραγέλαφο. Το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο, η “μαύρη” προπαγάνδα και οι ψευδείς ειδήσεις αποτελούν τη μοναδική βάση πάνω στην οποία ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να στήσει ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό καθεστώς που φέρνει στη μνήμη τις πιο “μαύρες” σελίδες ολοκληρωτικών καθεστώτων. Η “λάσπη” και η συκοφαντία εναντίον της αντιπολίτευσης, συλλήβδην και αθρόως, αποτελούν τα κοινοβουλευτικά μέσα για την επιβίωση αυτού του αριστερού καθεστώτος. Δύσκολα θα βρεις μέλος της κυβέρνησης που να μην χρησιμοποιεί αυτά τα μέσα. Το μόνο αφήγημα που μπορεί να προκύψει μέσα από μια τέτοια κυβερνητική πορεία είναι η καλή “αριστερή κοκκινοσκουφίτσα” και ο κακός “μπλε λύκος”, που δεν την αφήνει να μεγαλώσει».

Η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια. Πώς θα διαχειριστεί, όμως, αυτή την επόμενη μέρα αν είναι κυβέρνηση;

«Εκ των πραγμάτων δεν μπορεί κανένας μέτρια συνετός και φρόνιμος πολίτης να κάνει λόγο για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια στο τέλος του Αυγούστου 2018, όταν είναι δεδομένο ότι μέτρα δισεκατομμυρίων, που περιορίζουν τις συντάξεις, τους μισθούς και αυξάνουν τη φορολογία, θα εξακολουθούν να δεσμεύουν τη χώρα και ύστερα από την υποτιθεμένη λήξη των εν στενή εννοία Μνημονίων. Η Ν.Δ. με άμεσες και στοχευμένες πρωτοβουλίες ως κυβέρνηση, και κυρίως με τη μείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό, την πάταξη της γραφειοκρατίας, την απλοποίηση των διαδικασιών υποδοχής επενδύσεων θα βάλει τη χώρα σε μια άλλη πορεία, που δεν θα έχει καμία σχέση με τη λογική του κρατισμού και της κεντρικής διεύθυνσης της Οικονομίας που επικρατεί σήμερα. Επιτέλους, πρέπει να αντιληφθούμε ότι η χώρα καρκινοβατεί, γιατί κυβερνάται από μια αριστερή κυβέρνηση νεοκομμουνιστικού χαρακτήρα, που είναι υποχρεωμένη να παίρνει μέτρα ανοιχτής αγοράς και φιλελεύθερης Οικονομίας κατ’ απαίτηση των Θεσμών, για την έξοδο από την κρίση, με τα οποία είναι ιδεολογικά αντίθετη. Λυπάμαι που Ευρωπαίοι συνομιλητές της κυβέρνησης δεν έχουν αντιληφθεί ότι σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να εφαρμόσει το δόγμα του Λένιν “ένα βήμα μπρος και δύο πίσω”: υποχωρούμε στις απαιτήσεις των εταίρων, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, και δείχνουμε το ανάλγητο και διχαστικό πρόσωπο της αριστερής κυβέρνησης στις ταξικές πολιτικές που ακολουθούμε. Μόνο η Ν.Δ. έχει ιδεολογικά και πολιτικά, ως αληθινά φιλελεύθερη παράταξη, τη βούληση και τη δύναμη που απαιτείται για να φέρει τη χώρα σε μια καινούργια εποχή».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές όταν θα είναι ευνοϊκά γι’ αυτόν. Θεωρείτε ότι το καλοκαίρι ή ο Σεπτέμβριος του ’18 είναι μια πιθανή περίοδος για να στηθούν κάλπες;

«Και ο πιο ευήθης όσο και καλόπιστος πολίτης προς τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να διανοηθεί ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει εκλογές μετά τον Αύγουστο του 2018, όταν ξέρει ότι ύστερα από αυτή την ημερομηνία θα προσγειωθούμε ανώμαλα στις συνέπειες ενός 4ου Μνημονίου, που θα έχει μόνο υποχρεώσεις και καμία χρηματοδότηση».

    Είπε για:

 Αλέξης Τσίπρας: «Η “μαύρη” προπαγάνδα και οι ψευδείς ειδήσεις αποτελούν τη μοναδική βάση πάνω στην οποία ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να στήσει ένα αυταρχικό αντιδημοκρατικό καθεστώς, που φέρνει στη μνήμη τις πιο “μαύρες” σελίδες ολοκληρωτικών καθεστώτων».

Πάνος Καμμένος: «Το θέμα Καμμένου εμφανίστηκε στην επικαιρότητα από πράξεις και παραλείψεις του υπουργού, και όχι από πρωτοβουλία της Ν.Δ.».

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Οι παλινωδίες της κυβέρνησης, η γραφικότητα των κοινοβουλευτικών παραστάσεων του κ. Τσακαλώτου, η ευκολία του να λέει “ναι” στους δανειστές, και η δυσκολία να ενισχύει και να διευκολύνει αναπτυξιακές πολιτικές στο εσωτερικό, έχουν μετατρέψει την πολιτική ζωή του τόπου σε τραγέλαφο».

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet