Κώστας Τζαβάρας:Την Κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η αποτελεσματική προστασία των παραγωγών αλλά οι περιοδείες, οι προτάσεις και οι κοινοτοπίες

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Αξιώνοντας περισσότερο μέτρο και λιγότερη μετριότητα από τα μέλη της Κυβέρνησης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας κατά την ομιλία του στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων», παρατήρησε ότι δεν έχουν το δικαίωμα, απευθυνόμενοι στην Εθνική Αντιπροσωπεία, να λένε ανακρίβειες.

Με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη Λάρισα για τους αγρότες, ο Κώστας Τζαβάρας απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υπουργό σημείωσε με απορία: «Αλήθεια, τι έχετε κάνει τρία χρόνια τώρα για τους νέους αγρότες; Τι έχετε κάνει εσείς ως υπεύθυνος Υπουργός για να εξοφλήσετε οφειλές που έχουν απέναντι σε σχέδια βελτίωσης οι υπηρεσίες σας, το κράτος, η πολιτεία και όλοι αυτοί που κάποτε θα πρέπει να απολογηθούν μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους, τους νέους αγρότες; Πώς θα ανανεώσετε τον ενεργό πληθυσμό της αγροτιάς; Με αυτές τις ιδέες που μας λέτε σήμερα, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και εσείς δεν φταίτε για τίποτα;».

Σχετικά με την προτεινόμενη ρύθμιση για την πληρωμή των αγροτών για την πώληση των αγροτικών τους προϊόντων εντός 60 ημερών, ο Κώστας Τζαβάρας παρατήρησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες δεν είναι το πότε θα πληρωθούν, αλλά το γεγονός ότι δεν τους πληρώνουν. «Και δεν τους πληρώνουν, βεβαίως, γιατί έχετε αφήσει ανοιχτές τις πόρτες σε όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους – και είναι πάρα πολλοί – που περιοδεύουν, είτε οι ίδιοι είτε με αντιπροσώπους, κλείνουν με δελεαστικές τιμές την παραγωγή των αγροτών, δίνουν "πέτσινες" επιταγές και εξαφανίζονται. Γι’ αυτούς ακριβώς η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει τίποτα;» συμπλήρωσε.

Με αφορμή το γεγονός ότι υπάρχουν και πολλοί συνεταιρισμοί, οι οποίοι πωλούν προϊόντα τόσο των μελών τους, όσο και μη μελών τους με ανοιχτή τιμή,ο Κώστας Τζαβάρας αναρωτήθηκε τι ευθύνες θα πρέπει να περιμένουν, με βάση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, εάν δεν τύχει μέσα στις εξήντα ημέρες να έχουν επιτύχει την καλύτερη τιμή για τα μέλη τους. Και σημείωσε ότιεάν η Κυβέρνηση είχενομοθετήσει καλύτερα θα είχε εντοπίσει ότι με τις διατάξεις του Ν. 3424/1955 παρεχόταν ήδη αποτελεσματική προστασία στους παραγωγούς και προβλέπονταν διακρίσεις που αν τις είχε συμβουλευτεί ο κ. Αποστόλου θα είχε φτιάξει ένα νομοτεχνικά άρτιο νομοθετικό κείμενο.

«Όμως, δεν σας ενδιαφέρει αυτό», κατέληξε ο Κώστας Τζαβάρας, «γιατί σκοπός σας είναι να περιοδεύετε στην Ελλάδα μαζί με τον Πρωθυπουργό και να κάνετε προτάσεις. Μα, είστε Κυβέρνηση δεν κάνετε πια προτάσεις. Παίρνετε αποφάσεις και δουλειά σας είναι να εφαρμόσετε το πρόγραμμα με το οποίο σας εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Απέναντι σ’ αυτή τη δουλειά, έχετε διαλέξει να λέτε κοινοτοπίες, ευχάριστες κοινοτοπίες, αλλά κοινοτοπίες. Θα σας χαρίσω, λοιπόν, μία σοφή κουβέντα που έχει πει ένας Γερμανός φιλόσοφος: "Ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι η κοινοτοπία. Ναι, είναι η κοινοτοπία και, δυστυχώς, δεν πρόκειται να γλυτώσει απ’ αυτή", όπως κι εσείς δεν πρόκειται να γλυτώσετε από τις κοινοτοπίες που μας αραδιάζετε.»
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet