Μετά από πρόταση του Κώστα Τζαβάρα η Στέλλα Κυριακίδη εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Mετά από πρόταση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. και βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, καθώς και άλλων 9 βουλευτών από την Ελλάδα και την Κύπρο,κατέθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η Κύπρια βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου.Παρά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είχε προτείνει επισήμως άλλον υποψήφιο, τον Λιθουανό Emanuelis Zingeris, η Στέλλα Κυριακίδου επικράτησε με μεγάλη διαφορά κατά την ψηφοφορία στον τρίτο γύρο.

Η εκλογή της Στέλλας Κυριακίδου αποτελεί μεγάλη εθνική επιτυχία για την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι η πρώτη φορά από συστάσεως του Συμβουλίου της Ευρώπης το 1949 που εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ελληνικής καταγωγής, είναι δε η πρώτη φορά που η Κύπρος εξασφαλίζει μια τόσο σημαντική θέση σε διεθνές επίπεδο.

Η Στέλλα Κυριακίδου αναλαμβάνει καθήκοντα ως η 30η Πρόεδρος της Κ.Σ.Σ.Ε., μετά την παραίτηση του Pedro Agramunt και είναι η τρίτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση. Εκλέγεται βουλευτής με τον Δημοκρατικό Συναγερμό από το 2006 και είναι Αντιπρόεδρος του κόμματος. Είναι η επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πρόεδρος της Επιτροπής ΚοινωνικώνΥποθέσεων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης του Συμβουλίου και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet