Στην φθινοπωρινή Σύνοδο της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο ο Κώστας Τζαβάρας

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017

Στις εργασίες της φθινοπωρινής συνόδου του 2017 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο αλλά και στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα συμμετέχει από την Δευτέρα 9Οκτωβρίου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, με την ιδιότητα του ως τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας. Την Ολομέλεια θα απασχολήσει σειρά θεμάτων, με κυρίαρχο θέμα αυτό του Κράτους Δικαίου στην Ευρώπη.

Κατά τις εργασίες θα συζητηθεί εκτενώς και θα υιοθετηθείσχέδιο ψηφίσματος αναφορικά με την δίωξη και την τιμωρία των μελών του Ισλαμικού Κράτους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για πιθανή γενοκτονίατων χριστιανικών πληθυσμών, των Γιαζίντι και των σιιτών μουσουλμάνων στην Συρία και το Ιράκ. Σημαντικό θέμα των εργασιών θα αποτελέσει η εκδήλωση απειλών κατά του Κράτους Δικαίου στο σύνολο των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την κατάσταση σε σχέση με την δικαιοσύνη και τη διαφθορά στην Τουρκία, την Πολωνία, την Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία.

Ευκαιρία να τεθούν από την πλευρά του Κώστα Τζαβάρα και τα ζητήματα που εγείρονται από το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης σχετικά με την ταυτότητα φύλου θα αποτελέσει και η συζήτηση και υιοθέτηση σχεδίου ψηφίσματος σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κατάργηση των διακρίσεων για τα ερμαφρόδιτα ή μεσόφυλα άτομα.Την Ολομέλεια θα απασχολήσει, τέλος, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στο Αζερμπαϊτζάν, εν όψει της ανάληψης από τη χώρα της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και η πρόσφατη κρίση που προκλήθηκε από το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Τις εργασίες της Ολομέλειας θα απασχολήσουν επίσης και τα θέματα της δεοντολογικής συμπεριφοράς των μελών της, ενώ κυρίαρχο θα είναι και το ζήτημα της αντικατάστασης του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης κ. Pedro Agramunt, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από πρόταση μομφής 158 μελών.Τέλος, κατά την διάρκεια των εργασιών θα απονεμηθεί και το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων VáclavHavel για το 2017.Η τελική λίστα των 3 υποψηφίων περιλαμβάνει τον φυλακισμένο δικαστικό MuratArslanαπό την Τουρκία, τον Ιησουίτη ιερέα GeorgSporschill από την Αυστρία και την Ουγγρική Επιτροπή του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τέλος, προς την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα απευθυνθούν με ομιλίες τους οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας της Τσεχίας Miloš Zeman και της Ουκρανίας Petro Poroshenko καθώς καιο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης ThorbjoernJagland.
 

  Πρόσφατα Νέα  
   
     

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet