Κώστας Τζαβάρας: Η Δημοκρατία δεν μπορεί να σέβεται όσους δεν τη σέβονται

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017

Σκληρή και αποστομωτική ήταν η απάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. και βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, σε όσα προσβλητικά και χυδαία ξεστόμισε ο βουλευτής της Χ.Α. Π.Ηλιόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου για την οργάνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρά την προσπάθεια του αντιπροέδρου της Βουλής Σ. Λυκούδη να τον σταματήσει.

Όπως σημείωσε ο Κώστας Τζαβάρας η Βουλή πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθεί σοβαρά με την εμφάνιση κάποιων τύπων, οι οποίοι στο όνομα της ιδιότητάς τους προσβάλλουν αξίες και αρχές της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού και μολύνουν το δημοκρατικό αυτό Βήμα με την μαύρη επίπεδο του πολιτισμού που υπηρετούν, που είναι ο φασισμός αυτοπροσώπως.

«Με το να τους ακούμε αδιαμαρτύρητα, με το να τους δίνουμε βήμα και να τους δημιουργούμε την εντύπωση ότι εμείς εδώ δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να τους ανεχόμαστε, θεωρώ ότι προσφέρουμε πολύ κακή υπηρεσία στη Δημοκρατία.

Από εμάς η δημοκρατία απαιτεί να την υπερασπιστούμε», συμπλήρωσε ο Κώστας Τζαβάρας για να καταλήξει,λέγοντας: «Όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτά που λέει δεν έχουν καμία σχέση με τον δημοκρατικό πολιτισμό – τον οποίο είναι υποχρεωμένοι οι Βουλευτές να υπηρετούν – και  όποιος δεν σέβεται το χώρο, δεν μπορούμε να τον σεβαστούμε. Όποιος μπαίνει σε αυτήν εδώ την Αίθουσα θα πρέπει πρώτα να κάνει αυτοκάθαρση, να αφήνει έξω από την πόρτα αυτή τη μαύρη του ψυχή και το μαύρο επίπεδο του πολιτισμού που υπηρετεί. Διαφορετικά, έχουμε υποχρέωση να αμυνθούμε.»
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet