Κώστας Τζαβάρας: Η επίθεση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Δικαιοσύνη αγγίζει τα όρια του θεσμικού «χουλιγκανισμού»

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

«Αυτή τελικά η επίθεση που γίνεται από την Κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη ως συντεταγμένη λειτουργία και εξουσία αγγίζει τα όρια του θεσμικού χουλιγκανισμού, όπως είπε ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης προχθές στα Νέα. Είναι χαρακτηρισμός που εγώ προσωπικά τον αποδέχομαι, τον υιοθετώ και τον προσυπογράφω», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας στηνεκπομπή της Γιάννας Παπαδάκουστο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha98,9FM, συζητώντας για την υπόθεση της Ηριάννας Β.-Λ. αλλά και το αίτημα εξεταστικής που κατέθεσε η Ν.Δ. για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας με καταδικασμένο για την υπόθεση Noor 1.

Αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου που έχει διχάσει τόσο τον πολιτικόόσο και το νομικό κόσμο ο Κώστας Τζαβάρας παρατήρησε ότι ο σχολιασμός της κρίσης του δικαστηρίου προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες και στην ίδια και στην Δικαιοσύνη,τη στιγμή που γίνεται δημοσίως και την παραμονή μιας νέας αίτησης που έχει δικαίωμα να καταθέσει. Γιατί η οποιαδήποτε νέα απόφαση που εκδοθεί αν μεν είναι θετική θα βγουν πολλοί και θα πουν ότι η Δικαιοσύνη υποχώρησε στον εκβιασμό της Κυβέρνησης, εάν είναι αρνητική δικαιολογημένα μπορεί να πει κάποιος ότι μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και για να μην φανούν οι δικαστές ότι υποχωρούν στους εκβιασμούς αποφάσισαν αρνητικά.

«Εγώ λοιπόν επειδή σέβομαι την Δικαιοσύνη και κυρίως σέβομαι αυτή την κοπέλα που είναι καταδικασμένη και διεκδικεί όπως οποιοσδήποτε πολίτης να κριθεί δίκαια από το Εφετείο, θα σιωπήσω και θα κάνω έκκληση και στον υπουργό της Δικαιοσύνης, που πραγματικά έμεινα κατάπληκτος από την παρέμβαση που έκανε αλλά και όποιον άλλο σοβαρό πολιτικό ή νομικό να απέχει από το δημόσιο σχολιασμό της απόφασης αυτής», συμπλήρωσε ο Κώστας Τζαβάρας, σημειώνοντας ότι τώρα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να δημιουργεί εντυπώσεις ούτε για την Ηριάννα αλλά ούτε και για τη Δικαιοσύνη.

Σχετικά με το επιχείρημα που χρησιμοποιεί ως δικαιολογία η Κυβέρνηση ότι η υπόθεση των συνομιλιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι εκκρεμής στη Δικαιοσύνη για να αποφύγει τη συζήτησή της στη Βουλή, το επιχείρημα αυτό μόνο αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί. Ειδικά μάλιστα όταν δεν το τήρησε με συνέπεια και δεν το σεβάστηκε η Κυβέρνηση και για τις περιπτώσεις, για τις οποίες η ίδια είχε ζητήσει εξεταστική επιτροπή, όπως η υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» ή των δανείων των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Όπως σημείωσε ο Κώστας Τζαβάρας, όποιος σέβεται τη Δικαιοσύνη και τη κοινοβουλευτική διαδικασία είναι υποχρεωμένος να παραδεχτεί ότι σε καμία περίπτωση η Βουλή δεν έχει το δικαίωμα να ασχολείται με υποθέσεις που είναι εκκρεμείς στη Δικαιοσύνη, στην έκταση και στον βαθμό που ασχολείται με το περιεχόμενο τους. «Μέχρι στιγμής, η Κυβέρνηση, οι υπουργοί της Δικαιοσύνης και όλοι αυτοί που έχουν μιλήσει, προσπαθούν και δυστυχώς το πέτυχαν να εμφανιστούν ως “Εφετείο” στην απόφαση που ήδη έχει εκδοθεί για αυτή την πολυθρύλητη και πολύβουη υπόθεση του Noor 1.

Αυτό λοιπόν για το οποίο η Βουλή έχει υποχρέωση να ασχοληθεί είναι οι επεμβάσεις που γίνονται στο έργο της Δικαιοσύνης, που πράγματι αποτελούν συνταγματικά ανεπίτρεπτες και απαγορευμένες επεμβάσεις με βάση την αρχή της διάκρισης των εξουσιών»διευκρίνισε ο Κώστας Τζαβάρας.Και κατέληξε λέγοντας ότι η Βουλή θα πρέπει να συστήσει εξεταστική επιτροπή των πραγμάτων και όχι των προσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Συντάγματος και δεν έχει καμία σχέση με το άρθρο 86 του Συντάγματος. Θα είναι μια ευκαιρία και για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να αντικρούσει όσα έχουν ειπωθεί και τελικά να βγει ενισχυμένη και η Βουλή και η Δημοκρατία από μια τέτοια εξεταστική επιτροπή.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet