Κώστας Τζαβάρας: Η προστασία των θεσμών εναπόκειται στο δημοκρατικό πατριωτισμό των πολιτών

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

«Οι θεσμοί δεν αυτοπροστατεύονται, όπως αυτοπροστατεύεται ο κάθε πολίτης,η προστασία των θεσμών εναπόκειται στον δημοκρατικό πατριωτισμό των πολιτών αυτής της χώρας», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας στον Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ 100,3FM, με αφορμή τη νέα επίθεση προς τη Δικαιοσύνη, που εξαπέλυσε αυτή τη φορά ο Υπουργός Δικαιοσύνης.Όπως σημείωσε, πράγματα που πριν από μερικά χρόνια ήσαν αδιανόητα, αυτή η Κυβέρνηση προσπαθεί να τα επιβάλει πλέον ως κοινοτοπίες.

Ο Κώστας Τζαβάρας σημείωσε ότι οι δηλώσεις του κ. Κοντονή αποτελούν δυσάρεστη έκπληξη, μιας και θεωρούσε ότι σκόπιμα είχε αποφύγει μέχρι σήμερα να εμπλακεί στην επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον της Δικαιοσύνης, για λόγους ευπρέπειας και σεβασμού προς τη δικαστική λειτουργία του Κράτους. Η χτεσινή δήλωση του δημιουργεί μείζον θέμα, με δεδομένο ότι ένας υπουργός Δικαιοσύνης, εκ του θεσμικού του ρόλου, οφείλει να αποφεύγει κάθε αναφορά σε οποιαδήποτε απόφαση της Δικαιοσύνης, είτε του αρέσει είτε δεν του αρέσει.

Εν προκειμένω, χρησιμοποιώντας νομικές ανακρίβειεςγια την υπόθεση της Ηριάννας Β.-Λ., προσπαθεί να δηλητηριάσει τη σκέψη του μέσου πολίτη με επιχειρήματα για την καταφρόνηση της Δικαιοσύνης. «Όταν η Δικαιοσύνη αναγκάζεται να υποκύψει στον κρατικό αυταρχισμό και κυρίως όταν υποχωρεί μπροστά στην θρασύτητα και στην αναίδεια κυβερνητικών στελεχών, τότε η Δημοκρατία εκπίπτει σε τυραννία. Το υπογραμμίζω αυτό το πράγμα και εφιστώ την προσοχή στους πάντες», παρατήρησε ο Κώστας Τζαβάρας.

Αναφορικά με το θέμα της πρόσληψης της κας Β. Θάνου, ο Κώστα Τζαβάρας παρατήρησε ότι ο Πρωθυπουργός έκανε πραγματικά κάτι αδιανόητο, προσλαμβάνοντας στο γραφείο του ως επικεφαλής μια πρώην – προ 10 ημερών – πρόεδρο του Α.Π. και μάλιστα αμισθί.Όπως σημείωσε αυτό το «αμισθί είναι το φτιασίδωμα μιας σχέσης που στην ουσία της και στο βάθος της λειτουργεί για να επηρεάζει τη Δικαιοσύνη».

Και κατέληξε ο Κώστας Τζαβάρας ότι επ’ αυτού δεν μπορεί κανένας να αμφιβάλει, γιατί μέσα σε δέκα μέρες δεν κατάφερε να αντιληφθεί ο κ. Πρωθυπουργός την αξία της κας πρώην Προέδρου του ΑΠ ως νομομαθούς. Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι αυτή η σχέση είναι μακροχρόνια και αυτό καθιστά τα πράγματα ακόμα πιο σοβαρά, εφόσον λειτουργούσε υποδόρια στο επίπεδο της οποιαδήποτε διάκρισης των εξουσιών.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet