Κώστας Τζαβάρας σε Τσίπρα: Ανέγνως αλλ’ ουκ έγνως...

Ενώ έφτανε στο τέλος της η συζήτηση του πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Προανακριτικής Επιτροπής για την έρευνα της υπόθεσης Παπαντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής, εμφανίστηκε, όπως είναι γνωστό, απρόσμενα ο πρωθυπουργός ΑλέξηςΤσίπρας (φωτογραφία). Τι γύρευε στη Βουλή και μάλιστα στη συζήτηση για το εάν η Βουλή θα ασκήσει δίωξη στον Γιάννο Παπαντωνίου ή όχι; Προφανώς πήγε από το Μαξίμου στη Βουλή (όχι πεζός μέσω του Εθνικού Κήπου, που τελευταίως τον αποφεύγει, αλλά εποχούμενος) επωφελούμενος από την απουσία όλων των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης πλην του κ. Β. Λεβέντη, ο οποίος τελευταίως κατοικεί σχεδόν μονίμως στο Κοινοβούλιο.

Ωστόσο η παρουσία του κ. Τσίπρα στη Βουλή δεν είχε  κανένα νόημα αφού ήδη ήταν γνωστό ότι η Βουλή θα αποφάσιζε την αναπομπή της υπόθεσης Παπαντωνίου στην τακτική Δικαιοσύνη λόγω αναρμοδιότητας. Με το συνηθισμένο όμως εισαγγελικό ύφος που χρησιμοποιεί σε παρόμοιες περιπτώσεις, κατήγγειλε την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ως δήθεν ένδειξη ανοχής προς τη διαφθορά που χρόνια ταλαιπωρεί τη χώρα.

Μάλιστα, έσπευσε να δηλώσει ότι... πετάχτηκε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου για να κάνει αυτή τη δήλωση, επειδή μεταξύ των άλλων ασχολιών του (Κυπριακό, αξιολόγηση κ.ά.). παρακολουθούσε από το γραφείο του και τη συζήτηση στη Βουλή. Με άλλα λόγια, ήρθε για να πει προς τον κ. Μητσοτάκη «ανέγνων, έγνων, κατέγνων» (διάβασα, έμαθα, καταδίκασα), όπως κάποτε ο αυτοκράτορας των Ρωμαίων Ιουλιανός ο παραβάτης είχε πει για τις δοξασίες των χριστιανών, όπως αναφέρεται στο γνωστό ποίημα του Κ. Καβάφη «Ουκ έγνως».

Απέναντί του όμως, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βρέθηκε ο ετοιμόλογος και με πολλές ιστορικές, νομικές και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις βουλευτής Ηλείας  Κώστας Τζαβάρας. Του απάντησε με τα λόγια των χριστιανών κατά του Ιουλιανού «Ανέγνως, αλλ' ουκ έγνως. Ει γαρ έγνως, ουκ αν κατέγνως» («διάβασες, αλλά δεν κατάλαβες. Γιατί αν καταλάβαινες, δεν θα καταδίκαζες»). Όπως έλεγε εν συνεχεία ο κ. Τζαβάρας, τέτοιες... εξυπνάδες που γίνονται για επικοινωνιακό πλιάτσικο τελειωμένων καταστάσεων δεν πτοούν την παράταξή μας, γιατί είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποτέ δεν αρνήθηκε να συμβάλει και να συνεισφέρει με θεσμικό τρόπο στην αποκάλυψη της αλήθειας οποιασδήποτε υπόθεσης. Και έχει μάλιστα ψηφίσει θετικά σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές που έχουν συσταθεί έως σήμερα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, έστω και αν δεν έχει προκύψει από αυτές τίποτε από όσα υποσχόταν στον λαό ο Πρωθυπουργός.

(Βηματοδότης – 07.07.2017)
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet