Στο Στρασβούργο για τη Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Στο Στρασβούργο θα βρίσκεται από την Δευτέρα 26 Ιουνίου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, για να συμμετάσχει στις εργασίες της θερινής Συνόδου του 2017 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την ιδιότητα του ως τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας. Βασικό θέμα στην ατζέντα των εργασιών της Ολομέλειας θα αποτελέσει το μεταναστευτικό ζήτημα, ένα θέμα με ιδιαίτερο και μεγάλο ενδιαφέρον για την χώρα μας.

Στο πλαίσιο των εργασιών θα πραγματοποιηθεί εκτενής συζήτηση για την υιοθέτηση σχεδίου ψηφίσματος αναφορικά με τις επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα από τα μέτρα που λαμβάνει η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στην Μεσόγειο. Το σχέδιο ψηφίσματος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συστάσεις προς την Ελληνική Κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των αναγκών υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων, να ενεργοποιήσει χρηματοδοτούμενα προγράμματα επιτήρησης του Αιγαίου και να διασφαλίσει ότι όλες οι ΜΚΟ που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό είναι εναρμονισμένες με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παράλληλα, συστήνεται προς την τουρκική κυβέρνηση να μην απειλεί με υπαναχώρηση έναντι των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό, όπως επίσης και να διασφαλίσει μεταχείριση σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους μετανάστες που επιστρέφουν.

Βασικό θέμα που θα απασχολήσει της εργασίες της Ολομέλειας θα είναι και ο κοινός ευρωπαϊκός αγώνας κατά της τρομοκρατίας, υπό το φως των πρόσφατων αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη. Επίσης, η Ολομέλεια θα συζητήσει την πρόταση υιοθέτησης ψηφίσματος για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην πολιτική ζωή, μέσα από την προώθηση της ακεραιότητας και της διαφάνειας στην δημόσια ζωή, αλλά για την αντιμετώπιση των τακτικών πολιτικής πίεσης που στοχεύουν στη διάβρωση της ελευθερίας των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων.

Παράλληλα, ο Κώστας Τζαβάρας θα συμμετάσχει ως τακτικό μέλος στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την διαφθορά ως εμπόδιο διακυβέρνησης, την ασυλία των διεθνών οργανισμών και τα δικαιώματα του προσωπικού τους, την προστασία των συνηγόρων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και με την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προς την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα απευθυνθούν με ομιλίες τους οι Πρωθυπουργοί της Μολδαβίας Pavel Filip, του Μαυροβουνίου Dusko Markovic, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjoern Jagland καιο Δήμαρχος Αθηναίος Γιώργος Καμίνης. Προς την Ολομέλεια θα απευθυνθούν και ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Nils Muižnieks καθώς και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης της Σουηδίας Morgan Johansson.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet