Aποκάλυψη του Κώστα Τζαβάρα σχετικά με την γκάφα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναφορικά με την έναρξη ισχύος της τροπολογίας που κατέθεσε για την ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη.

Στο "Βηματοδότη" της Τετάρτης, 10 Μαΐου 2017 αναφέρεται :

Γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί η τροπολογία για τον Ιβάν Σαββίδη


Και όμως βιάστηκαν για την περίφημη τροπολογία του Ιβάν Σαββίδη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τζαβάρας αλλά και εξέχοντες νομικοί μού εξήγησαν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί και σας μεταφέρω:

Με βάση τη διάταξη του άρθρου 2 του Αστικού Κώδικα, ο νόμος ορίζει για το μέλλον ότι δεν έχει αναδρομική δύναμη και διατηρεί την ισχύ του εφόσον άλλος κανόνας δικαίου δεν τον καταργήσει ρητά ή σιωπηρά. Με τη διάταξη του άρθρου 22 του Ν. 4469/2017 ρυθμίζονται θέματα αστικής ευθύνης νομικού προσώπου στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 161 και 162 του Ν. 2960/2001 (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας).

Κατά ρητή πρόβλεψη του άρθρου 23 τού ως άνω Ν. 4469/2017 η ισχύς της συγκεκριμένης διάταξης του άρθρου 22 αρχίζει 3 μήνες μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έχει ημερομηνία 3 Μαΐου 2017, κατά συνέπεια θα αρχίσει η εφαρμογή της μετά τις 3 Αυγούστου 2017 και θα καταλαμβάνει τις περιπτώσεις πώλησης που θα εμφανισθούν μετά την ως άνω ημερομηνία.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet