Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις δηλώσεις Σκουρλέτη παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με αφορμή την Ερώτηση Κώστα Τζαβάρα

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης οδήγησε η Ερώτηση που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτηπερί στημένου διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.Ο Π. Σκουρλέτης είχε χαρακτηρίσει τον επικείμενο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση παραγωγικών μονάδων της Δ.Ε.Η. ως «στημένο» ενώ επιπλέον είχε χαρακτηρίσει στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών ως «βαποράκια συμφερόντων που θέλουν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα εγχώρια και ευρωπαϊκά συμφέροντα, που θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία».

Ο Κώστας Τζαβάρας ζητούσετην παραγγελία κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διευκρινιστούν και να εξακριβωθούν αξιόποινες πράξεις, που κατά τις δηλώσεις του Υπουργού κ. Σκουρλέτη έχουν διαπραχθεί, τόσο στην περίπτωση διαγωνισμών για την πώληση παραγωγικών μονάδων της Δ.Ε.Η., όσο και για την συμπεριφορά στελεχών των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, που υπονομεύουν την δημόσια περιουσία, με πειρατικές μεθόδους (ρεσάλτο) και προσβάλουν το δημόσιο συμφέρον.

Όπως σημείωνε ο Κώστας Τζαβάρας, οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη ασφαλώς προδίδουν γνώση από μέρους του πληροφοριών, περιστατικών, γεγονότων ή κινήσεων, με στόχο τη νόθευση του συναγωνισμούκαι με τις οποίες επιδιώκεται η λεηλασία από μέρους των προσώπων αυτών της δημόσια περιουσίας της Δ.Ε.Η.

Την Ερώτηση του Κώστα Τζαβάρα καθώς και τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών είχε καταθέσει με αναφορά του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας την διερεύνηση τους, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ και βουλευτής Καβάλας Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συνυπέγραφε και την Ερώτηση μαζί με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και βουλευτή Καρδίτσας Κ. Τσιάρα.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet