Ύστερα από τη μήνυση Κ.Τζαβάρα καιΆ. Γεωργιάδηανοίγει ο δρόμος για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά του Π. Πολάκη

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Στην άσκηση ποινικής δίωξης προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά τριών υπαλλήλων και κατά παντός άλλου υπευθύνου για την υπόθεση της παρέμβασης του αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στον διαγωνισμό του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) για την πρόσληψη 100 ιατρών και 400 νοσηλευτών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας.

Για την παρέμβαση αυτή έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τον Μάιο του 2016 από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. και βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα μαζί με τον βουλευτή Β’ Αθηνών και Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία ήδη από τον Ιούλιο του 2016 έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για την διερεύνηση των ευθυνών του αναπληρωτή υπουργού.

Ο Κώστας Τζαβάρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης  είχαν ζητήσει την ποινική δίωξη του αναπληρωτή Υπουργού και κάθε άλλου υπευθύνου, για την απόσπαση και δέσμευση του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών που είχαν καταθέσει υποψήφιοι ιατροί και νοσηλευτές στον σχετικό διαγωνισμό από τον αναπληρωτή υπουργό και τους συνεργάτες του, που είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα αρμόδια όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην μηνυτήρια αναφορά τους έκαναν λόγο για τέλεση κακουργηματικών πράξεων, που περιλαμβάνουν τη γνώση και επεξεργασία από τους υπαίτιους παράνομα και χωρίς δικαίωμα προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων,  με σκοπό είτε να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιους από αυτούς, εφόσον ο κ. Πολάκης, χωρίς να έχει νόμιμο δικαίωμα ή αρμοδιότητα ως αναπληρωτής υπουργός πήρε από την αρμόδια επιτροπή του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 2800 φακέλους υποψηφίων του διαγωνισμού και τους επεξεργάστηκε με τους συνεργάτες του, προκειμένου να διαμορφώσει νέους πίνακες επιτυχόντων.

Αρχικά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ζητήσει την αρχειοθέτηση της έρευνας ωστόσο η Εισαγγελία Εφετών διαφώνησε και έδωσε παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης.Η ποινική δίωξη που αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα ασκήθηκε για τα αδικήματα της απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίτου και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους. Πλέον, η δικογραφία για τα μη πολιτικά πρόσωπα έχει διαβιβαστεί σε ανακριτή διαφθοράς ο οποίος θα συνεχίσει από εδώ και το εξής τη δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

Αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να κατατεθεί αίτηση με βάση το Άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος και το νόμο 3126/2003 περί της «Ποινικής Ευθύνης Υπουργών», για την σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την άσκηση Προκαταρκτικής Εξέτασης κατά του κ. Πολάκη, επειδή τα αδικήματα αυτά τα έχει διαπράξει ως μέλος της Κυβέρνησης.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet