Κώστας Τζαβάρας: Θανάσιμο πλήγμα στοΤμήμα του Πύργου η απόφαση Γαβρόγλου για ουσιαστικό επανα-ΠΑΤΡ(Α)-ισμο του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Προκειμένου να ικανοποιήσουν οι υπουργοί Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα των καταστηματαρχών εστίασης της Πάτρας επανίδρυσαν στην Πάτρα Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, το οποίο ως γνωστό το 2013 είχε σταματήσει να λειτουργεί προκειμένου να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στον Πύργο το τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων, που έχει παρεμφερές αν μη το ίδιο αντικείμενο.

Πριν από 8 μήνες έγραφα σε δημοσίευμα μου ότι «Στο “πάγκο του χασάπη” θα παιχτεί η τύχη των σχολών του Τ.Ε.Ι. Πύργου» γιατί ακριβώς το αίτημα ήταν των εστιατόρων της Πάτρας, οι οποίοι κατά την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κυρίαρχο λόγο για το πουκαι το πώς θα ιδρύονται πανεπιστημιακές σχολές. Δυστυχώς οι φόβοι και οι καχυποψίες μας επαληθεύτηκαν. Ήδη ο κ. Γαβρόγλου επιβεβαιώνει τον χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης με την ενέργεια του να αποδυναμώσει και να οδηγήσει σε μαρασμό το τμήμα του Πύργου, προς τέρψη και ικανοποίηση των επαγγελματιών της αγοράς της Πάτρας.

Ο τοπικισμός, οι πελατειακές λογικές, η αντίληψη «κάθε χωρίο και Τ.Ε.Ι., κάθε πόλη και πανεπιστήμιο» κυριαρχούν στην πολιτική της Κυβέρνησης, ώστε τα πανεπιστήμια να καταντήσουν παρακολουθήματα των αγοραίων λειτουργιών και των πελατειακών σχέσεων μιας κυβέρνησης, που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για να ανέβει στην εξουσία και τώρα καταδυναστεύει την κοινωνία με τις πιο άθλιες και χυδαίες πρακτικές του παρελθόντος.

Η μεγαλύτερη όμως απάτη που διαπράττεται μέσω της επανίδρυσης του τμήματος αυτού και που δυστυχώς βρέθηκε και Ηλείος υφυπουργός να την δικαιολογήσει δημοσίως, είναι ότι ο κ.Γαβρόγλου χρησιμοποιεί το τέχνασμα της διαφοροποίησης του ονόματος του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεωντης Πάτρας, ενώ ουσιαστικά θα παρέχει ιδίου επαγγελματικούπεριεχομένου εκπαίδευση με αυτή που παρέχει σήμερα το αντίστοιχο τμήμα Δ.Ο.Ε.Π.& Τ.Μ.του Τ.Ε.Ι. Πάτρας στον Πύργο.

Αλήθεια ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να δεχτεί να λειτουργούν 2 όμοια τμήματα σχολών, στο πλαίσιο του ίδιου ιδρύματος;Η Κυβέρνηση κατάφερε να πραγματοποιήσει το αδιανόητο, να λειτουργούν δυο ίδιες σχολές στην Πάτρα και τον Πύργο και ταυτόχρονα να υπάρχουν υπουργοί που «σέβονται» τον εαυτό τους και τους πολίτες του Πύργου, ισχυριζόμενοι ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του Τμήματος Δ.Ο.Ε.Π.& Τ.Μ. που λειτουργεί στον Πύργο.

Είναι προφανές και δεν χρειάζεται πολύ μυαλό ότι το τμήματου Πύργου θα αρχίσει να φυλλοροεί μέχρι τελικού μαρασμού, προς δόξα των εστιατόρων της Πάτρας, που απέδειξαν ότι σε εποχή διακυβέρνησης του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγαλύτερη εξουσία από τη δύναμη της λογικής και την αξία της λειτουργίας των πανεπιστημιακών θεσμών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας όχι τα τοπικά συμφέροντα.

Για όλες αυτές τις μεθοδεύσεις εκφράζω δημοσίως την λύπη και τον αποτροπιασμό μου. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι αυτοί που κάποτε ηγούντο οργισμένων εκδηλώσεων για να μην σταματήσουν να λειτουργούν τα Τ.Ε.Ι. στον Πύργο σήμερα είναι οι αρχιτέκτονες του αφανισμού τους, υπό την ανοχή της κοινωνίας και των τοπικών αρχών του Πύργου. Περιμένω τις επόμενες ημέρες να δω τουλάχιστον να ζητούνται εξηγήσεις από τους αρμόδιους για αυτό το μεγάλο έγκλημα που έγινε εις βάρος του Πύργου.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet