Με αίτημα Κώστα Τζαβάρα καλείται ο Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την επιστροφή του ΦΠΑ αγροτών και επιχειρηματιών

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Τα ψέματα και την εξαπάτηση της Κυβέρνησης στηλίτευσε για μια ακόμα φορά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, κατά την δευτερολογία του, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Εθνικό Μηχανισμό Κοινωνικής Ένταξης, την Πέμπτη, αφιερώνοντας μέρος της παρέμβασής του στο κρίσιμο πρόβλημα των επιστροφών ΦΠΑ, που βασανίζει τους επιχειρηματίες και αγρότες της Ηλείας και όλης της χώρας.

Όπως σημείωσε, η σημερινή δημοσίευση των στοιχείων εσόδων του 11μηνου μας έδειξε μια θηριώδη υπεραπόδοση των εσόδων, που φτάνει τα 7,5 δις, αλλά ταυτόχρονα και μια θηριώδη υποαπόδοσηστην εξόφληση των εξόδων του Κράτους. Μια υποαπόδοση που έφερε αύξηση 63% των μη εξοφληθέντων ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου, που προσεγγίζουν σχεδόν τα 7 δις, απέναντι σε επιχειρηματίες, απέναντι σε εκείνους που περιμένουν επιστροφή του ΦΠΑ γιατί είναι εξαγωγικές επιχειρήσεις και απέναντι στους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, που περιμένουν την επιστροφή του ΦΠΑ για να καλλιεργήσουν.

Τέλος, υπενθύμισε τις δηλώσεις διά στόματος του κ. Βίτσα το 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση και έκανε κριτική στο πλεόνασμα της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, λέγοντας τότε ότι δεν είναι 3,5 δισεκατομμύρια αλλά κατά 1 δισεκατομμύριο λιγότερο, επειδή αυτό το ένα δισεκατομμύριο των ανεξόφλητων τότε ληξιπρόθεσμων χρεών το χαρακτήριζε εσωτερικό έλλειμμα. Άρα και στο πλεόνασμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να αντιλογιστείένα εσωτερικό έλλειμμα, το οποίο είναι άδηλο και η Κυβέρνηση επιλέγει να το αποκρύπτει. Αυτή είναι η ιστορία της αλήθειας και της διαφάνειας που υπηρετεί, ταλαιπωρώντας εκατοντάδες επιχειρήσεις και οδηγώντας στην φτώχεια χιλιάδες παραγωγούς, κυρίως στον πρωτογενή τομέα.

Ο Κώστας Τζαβάρας ενημέρωσε την Ολομέλεια και για την επικοινωνία που είχε με το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή, ο οποίος έχει αναλάβει τη διοίκηση της νεοσύστατης Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για να του μεταφέρει τα προβλήματα των επιχειρηματιών και αγροτών της Ηλείας, στους οποίους συστηματικά εδώ και χρόνια δεν γίνεται όχι μόνο επιστροφή ΦΠΑ, αλλά ούτε και συμψηφισμός.Κατά την επικοινωνία αυτή  ενημερώθηκε ότι ο κ. Γραμματέας δεν μιλάει με πολιτικούς.

Προφανώς, συνομιλεί μόνο με την Κυβέρνηση, παρόλη την θεσμική ανεξαρτησία που προσδίδει ο ιδρυτικός νόμος στην ΑΑΔΕ από κάθε κυβερνητικό όργανο, θέτοντάς την μόνο υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Βουλής. Για τον κ. Πιτσιλή, λοιπόν, είναι πολιτικά πρόσωπα οι βουλευτές, με τους οποίους δεν θέλει να έχει σχέση και είναι, βέβαια, προσφιλή πρόσωπα τα μέλη της Κυβέρνησης, που προφανώς του έχουν επιβάλλει να καθυστερεί στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου απέναντι σε αγρότες και σε επιχειρηματίες.

Ο Κώστας Τζαβάρας τηΔευτέρα θα καταθέσει σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να κληθείο Γενικός Γραμματέας σε ακρόαση, για να δώσει εξηγήσεις γιατί η επιστροφή ΦΠΑ έχει αδρανήσει εντελώς, με αποτέλεσμα να χρωστούνται εκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματίες και αγρότες της Ηλείας και της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και για να παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα, με τα οποία θα επιταχυνθεί εντός των επομένων ημερών η διαδικασία της επιστροφής ΦΠΑ στους δικαιούχους.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet