Κώστας Τζαβάρας: Στις εκλογές που γρήγορα θα έρθουν δεν θα είναι τα όνειρα που θα πάρουν εκδίκηση. Εκδίκηση πλέον θα πάρει η αλήθεια από το ψέμα και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα για μια καινούργια προοπτική για την Ελλάδα και την Ηλεία, αλλά και ένα αποστομωτικό μήνυμα στην ετοιμόρροπη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που με πρωτοφανή ψέματα υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών και συνεχίζει να την σφετερίζεται εμπαίζοντας την λογική, έστειλαν οι πολίτες της Ηλείας από την ανοιχτή συγκέντρωση του βουλευτή Ηλείας και πρώην υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

Συγκινημένος ο Κώστας Τζαβάρας σημείωσε ότι, όπως ανέφερε και στο αγωνιστικό μήνυμα του προς τους πολίτες της Ηλείας με αφορμή την συγκέντρωση ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η χώρα σήμερα έχει την ανάγκη να ξαναγεννήσει την ελπίδα μέσα από μια καινούργια σχέση των πολιτών με την πολιτική, που πλέον δεν θα στηρίζεται σε συναλλαγές ούτε σε πελατειακές σχέσεις. Και αν βοήθησε σε κάτι αυτή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ότι καταλάβαμε πως αυτή η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με ψέματα.

Αυτό που μας ντροπιάζει, αυτό που προσβάλει την αξιοπρέπεια μας ως πολιτών, αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε ως τριτοκοσμική χώρα δεν είναι τόσο η οικονομική κρίση και η κοινωνική αναστάτωση, είναι ότι ο κ. Τσίπρας μαζί με αυτή  την ομάδα των «αριστερών», που περισσότερο μοιάζουν με ΜΚΟ, έχουν στα χέρια τους τα ηνία της χώρας. Και δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να θυμηθεί κανείς το πόσα ψέματα είπαν για να καταλάβουν την εξουσία.

Δεν δίστασαν να υποσχεθούν την κατάργηση του μνημονίου, με ένα νόμο και ένα άρθρο, την παύση του δανεισμού, την εκδίωξη της τρόικας, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του email Χαρδούβελη. Τελικά έφεραν το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, δανείστηκαν 86 δισεκατομμύρια, επέβαλαν νέα μέτρα 13 δισεκατομμυρίων και διατήρησαν ακέραιο τον ΕΝΦΙΑ.

Δεν δίστασαν να εξαπατήσουν τους αγρότες, υποσχόμενοι την εξασφάλιση του εισοδήματος τους και τελικά αύξησαν την φορολογία τους, τις ασφαλιστικές τους εισφορές, την προκαταβολή φόρου, κατάργησαν την έκπτωση στο πετρέλαιο κίνησης, αύξησαν στο 24% το ΦΠΑ για τα εφόδια και επέβαλαν ΕΦΚ στο κρασί.

Υπέκλεψαν την εμπιστοσύνη των συνταξιούχων, υποσχόμενοι 13η σύνταξη και τελικά επέβαλαν αύξηση της εισφοράς προς ΕΟΠΥΥ στο 6%, μείωσαν μεσοσταθμικά και έως 40% όλες τις επικουρικές συντάξεις, μείωσαν τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας, μείωσαν την προσωρινή σύνταξη από το 80% στο 50% της οριστικής, απάνθρωπα αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ από χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτοί, που πριν από 2 χρόνια κατακεραύνωναν την πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, δεν είναι αριστερή κυβέρνηση, δεν είναι σοσιαλιστική κυβέρνηση, είναι μια ληστρική συμμορία, από την οποία δεν μπορεί κανένας να περιμένει τίποτα.

Υποσχέθηκαν ότι θα σταματήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και αποκρατικοποιήσεις, ότι δεν θα παραχωρήσουν το Ελληνικό, κατηγορούσαν τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών που στόχο είχαν την διάσωση των καταθέσεων των πολιτών και τελικά έκαναν την 3η χειρότερη ανακεφαλαιοποίηση, οδηγώντας το τραπεζικό μας σύστημα στα χέρια ξένων χρηματοοικονομικών οίκων, στα ίδια αδηφάγα funds που κατηγορούσε ο κ. Τσίπρας πριν από 2 χρόνια.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους εκπροσώπους της απάτης, που υπόσχονταν προεκλογικά «σεισάχθεια» των χρεών των πολιτών και την μεταφορά των κόκκινών δανείων τους σε έναν κρατικό φορέα, ποιος μπορεί να ξεχάσει την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ. Τελικά δημιούργησαν ένα υπερταμείο, που ελέγχεται αποκλειστικά από τους πιστωτές μας και – το αδιανόητο – η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου θα είναι υποθηκευμένη στους πιστωτές για 99 χρόνια. Εάν αυτό δεν είναι δοσιλογισμός, εάν αυτό δεν είναι συνθηκολόγηση, τότε θα πρέπει να ντρέπονται να εμφανίζονται ακόμα και στην Βουλή. Αυτό είναι το έργο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ορμώμενος από το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η ΝΔ είναι πυλώνας δύναμης και δύναμη ελπίδας, ο Κώστας Τζαβάρας απάντησε σε όσους ρωτούν αν η ΝΔ είναι η δύναμη που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση, ότι ασφαλώς μπορεί γιατί δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι Αλέξης Τσίπρας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση του γιατί με όσα έκανε μας βοήθησε να αντιληφθούμε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος διαχείρισης της κρίσης από αυτόν που ακολουθούσε η Κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική αριστερή πρόταση εξουσίας.

Σήμερα είναι ακόμα επίκαιρο το δίλημμα που έθεσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ότι δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι Αριστερά ή Δεξιά, το πρόβλημα είναι ή πάμε μπροστά ή πίσω. Η χώρα μας καλεί ή να πάμε τον τόπο μπροστά ή να ακολουθήσουμε την οπισθοπορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που έχει την διάθεση και την ικανότητα να κάνει τα τρία βήματα που χρειάζεται για να πάει μπροστά η χώρα: α) άμεση μείωση της φορολογίας, β) παύση της σπατάλης του Κράτους και γ) βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Κράτους, για να ασχοληθεί επιτέλους το Κράτος με το γενικό συμφέρον και όχι με τα συνδικαλιστικά συμφέροντα. 2 χρόνια τώρα το μόνο που δεν έρχεται στην χώρα είναι η ανάπτυξη, αντίθετα συνεχίζει να πνίγεται στην ύφεση, στην αύξηση της ανεργίας, της δυστυχίας, του κινδύνου κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος.

Ανάπτυξη όμως δεν έρχεται με τον υπουργό Σκουρλέτη να εμποδίζει την επένδυση στις Σκουριές, η οποία έχει 16 φορές δικαιωθεί από το ΣτΕ, ούτε από τον υπουργό Παππά, που ζήλεψε τη δόξα του καναλάρχη και προσπάθησε να στήσει μια νέα διαπλοκή. Είναι φαινόμενα που πλήττουν όχι μόνο την οικονομία αλλά και τη Δημοκρατία και αποδεικνύουν ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπό έχουν να εγκαθιδρύσουν ένα κράτος ολοκληρωτικού τύπου, που θα ελέγχει την ενημέρωση και τους ανώτερους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Ας χαλυβδωθεί λοιπόν μέσα μας η πεποίθηση και η αποφασιστικότητα να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία, μια καινούργια εποχή με τη ΝΔ στη κυβέρνηση, όπου δεν θα είναι τα όνειρα που θα πάρουν εκδίκηση, αλλά η αλήθεια.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet