Επίσκεψη Κώστα Τζαβάρα στις Φυλακές Κορυδαλλού και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηλείας και Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωνσταντίνος Τζαβάρας, επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενου από τον βουλευτή Άρτας κ. Γεώργιο Στύλιο και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Δημήτριο Μαυροειδάκο, στο πλαίσιο του οδοιπορικού της Συμφωνίας Αλήθειας με τους πολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχε εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ανεξάρτητου Σωματείου Κορυδαλλού «Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Υπαλλήλων Εξωτερικής Φύλαξης Κατ. Κράτησης», ενώ εν συνεχεία, το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Κ. Υ. Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Κατά τις επισκέψεις τα μέλη του κλιμακίου έγιναν κοινωνοί των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση ο κρίσιμος τομέας του σωφρονιστικού συστήματος αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το προσωπικό των καταστημάτων κράτησης της χώρας και της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των φυλακών Κορυδαλλού τα μεγάλα θεσμικά και κλαδικά προβλήματα που απασχολούν τον χώρο της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας και συνέχισε:«Ανταλλάξαμε απόψεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, παρουσιάζοντας σε αυτούς την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για μια Συμφωνία Αλήθειας. Για μια νέα εποχή στις σχέσεις του Κράτους με τον Πολίτη, όπου μέσα από την αλήθεια θα οικοδομηθούν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η Δικαιοσύνη, κάτω από μια τέτοια προοπτική, θα γίνει ο αποτελεσματικός θεσμικός φραγμός σε κάθε κρατική αυθαιρεσία και η καταπολέμηση της διαφθοράς, της κακοδιοίκησης και της γραφειοκρατίας θα είναι πρωταρχικός στόχος της κρατικής εξουσίας.»












 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet