Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνου Τζαβάρα

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, με αφορμή την αναφορά του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο πρόσωπο του κατά την ομιλία του στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας επιτρέπει στον εαυτό του το κατάντημα να προβαίνει δημοσίως σε αντικρούσεις ανυπόστατων δηλώσεων των πολιτικών του αντιπάλων, τις οποίες ο ίδιος ή οι συνεργάτες του έχουν κατασκευάσει, τότε δεν υπονομεύεται απλώς το θεμέλιο της δημοκρατίας που είναι ο ειλικρινής και έντιμος διάλογος αλλά επιβεβαιώνεται αυτό που ήδη ψιθυρίζει όλη η κοινωνία: ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν «αξιοποιήσει» το δημοκρατικό καθήκον της διακυβέρνησης του χώρας που τους ανέθεσε ο ελληνικός λαός και το έχουν μετατρέψει σε δυνατότητα εγκαθίδρυσης ενός πολιτικού καθεστώτος ολοκληρωτικού τύπου.

Ενός εθνικολαϊκιστικού καθεστώτος που συστηματικά χρησιμοποιεί μια πρωτοφανή προπαγάνδα για να μεταμορφώνει και εγκαλεί ως εχθρούς του λαού αυτούς που επικρίνουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για χρήση αντισυνταγματικών πρακτικών ελέγχου της ενημέρωσης και της Δικαιοσύνης.

Απ’ αυτές τις πολιτικές μεθόδους των κυβερνών των φαίνεται ότι δεν κατόρθωσαν να διαφύγουν και οι δηλώσεις μου, με τις οποίες αναφέρθηκα στην κατάπτυστη χρησιμοποίηση απειλών εναντίον του δικαστικού φρονήματος του γνωστού πια αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι αρνητικές πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή του που διακινούντο ανωνύμως εις βάρος του έγιναν αίφνης και φωτογραφικά επώνυμες από το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ,την επομένη της έκφρασης της γνώμης του κατά την πρώτη διάσκεψη του ΣτΕ που συνεκλήθη για να αποφασίσει επί της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά.

Είναι σαφές ότι η δήλωσή μου συνέδεε τον προσωπικό στιγματισμό που υπέστη ο εν λόγω δικαστής ως αποτέλεσμα της έκφρασης της γνώμης του. Όσο και να ψάξει ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν πρόκειται να βρουν δήλωση μου που να αναφέρεται στο περιεχόμενο της γνώμης του δικαστή αυτού, δηλαδή αν ήταν θετική η αρνητική για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, αφού δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς συζητήθηκε κατά την διάσκεψη.

Άλλωστε αυτό προκύπτει ευθέως όχι μόνο από την γραμματική διατύπωση της δήλωσής μου, που αναφέρεται στην γνώμη για τη αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά (ως γνωστόν αντικείμενο της δίκης είναι η δικαστική διάγνωση της αντισυνταγματικότητας των προσβαλλομένων διοικητικών πράξεων και όχι η συνταγματικότητα τους), αλλά και από την αλληλουχία των γεγονότων, αφού μέχρι σήμερα το δικαστήριο δεν έχει ασχοληθεί με την κύρια συζήτηση της υπόθεσης, επομένως δεν έχει τεθεί ζήτημα γνώμης υπέρ η κατά της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά.

Θλιβερή όμως παραμένει η διαπίστωση ότι ο κ. Πρωθυπουργός υιοθέτησε «αμάσητο» το σχόλιο για την δήλωσή μου που προβλήθηκε από τον ιστότοπο «Το κουτί της Πανδώρας», που στα ζητήματα της Δικαιοσύνης συμβαίνει να χρησιμοποιείται συστηματικά από την Κυβέρνηση, είτε ως υποβολείον είτε ως αποδέκτης διαρροών.

Ένα όμως είναι βέβαιο, ότι κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας θα ανοίγει το «κουτί της Πανδώρας» για να πληροφορείται τι συμβαίνει γύρω του, η χώρα θα υποφέρει εκτός των άλλων δεινών που προέρχονται από τέτοιου είδους «κουτιά» και από την ανήκεστη πολιτική βλάβη της αποσύνθεσης των δημοκρατικών θεσμών, που προέρχεται από την επιμονή της Κυβέρνησης να αντιμετωπίζει την εξουσία ως αυτοσκοπό.
   
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet