Κώστας Τζαβάρας:Η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να αποκαταστήσει την συνταγματική ομαλότητα σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Η Νέα Δημοκρατία μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα αποκαταστήσει τη συνταγματική νομιμότηταστο θέμα των τηλεοπτικών αδειών θα κάνει το καθήκον της, προσερχόμενη στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τόνισε ο βουλευτής Ηλείας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στην Μαριάννα Πυργιώτη και στην εκπομπή της «Ψήφο στις 9» στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Σημείωσε δε ότι, όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί και από τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ θα πρέπει με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Βουλής ειδικότερα να ξεκινήσει η συγκρότηση του ΕΣΡ.

Τις άδειες πρέπει να τις ορίσει το ΕΣΡ ως ανεξάρτητη διοικητική αρχή και όχι ο κ. Παππάς.

Η Κυβέρνηση δεν είχε την αρμοδιότητα να προχωρήσει στη διαδικασία της αδειοδότησης.Είναι επιλογή του συνταγματικού νομοθέτη αυτού του είδους τις υποθέσεις που έχουν σχέση με την τηλεόραση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού να τις αναθέσει στην αρμοδιότητα ανεξάρτητης διοικητικής αρχής. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήθελε να χειρίζεται τα θέματα αυτά η Κυβέρνηση. Επομένως είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την ρητή επιταγή του Συντάγματος. Η προσθήκη που έκανε ο κ. Παππάς, με τον Ν. 4367/2016, με την οποία αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του Ε.Σ.Ρ. βάλλεται ως αντισυνταγματική.

Μετά την έκδοση της οποιασδήποτε απόφασης του ΣτΕ, αυτό που πρέπει να κάνει και η ΝΔ και η Κυβέρνηση είναι με προσήλωση στο γράμμα του Συντάγματος και στο πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη να αποκαταστήσουν την ομαλότητα. Η ΝΔ δεν δέχεται να συμμετάσχει στην διαδικασία, ενόσω είναι εκκρεμής η απόφαση του ΣτΕ. Όταν θα βγει η απόφαση του και πλέον αυθεντικά θα έχει κριθεί με δύναμη δεδικασμένου το ζήτημα, σεβόμενοι την νομιμότητα και την απόφαση του Δικαστηρίου θα προσέλθουμε στην συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ.

Κληθείς ο Κώστας Τζαβάρας να σχολιάσει την απόπειραεπανακατάθεσης της τροπολογίας Παππά για την αναστολή λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια, σημείωσε ότι ο κατήφορος, τον οποίο η Κυβέρνηση τραβάει και δεν έχει άλλο αποτέλεσμα από την φθορά των δημοκρατικών θεσμών και μάλιστα μέσω της προσπάθειας της Κυβερνήσεως να ελέγξει ακόμα και αυτή την ίδια την Δικαιοσύνη, πρέπει να σταματήσει και ο κ. Παππάς θα πρέπει να αναμένει την ετυμηγορία του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας.

Οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης εκτρέπουν τη Δικαιοσύνη και την ίδια τη Δημοκρατία σε τυραννικές μορφές διακυβέρνησης

Υπάρχει μια αλληλουχία παρεμβατικών γεγονότων από την πλευρά της Κυβερνήσεως, που ξεκινά με την δήλωση του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει απόφαση του ΣτΕ που δεν θα πει ότι είναι συνταγματικός ο νόμος, αφού το δημόσιο συμφέρον έχει και αποτιμηθεί σε 256 εκατομμύρια. Αυτό είναι παραγγελία αποφάσεως!Κατά την πρώτη διάσκεψη ο Πρόεδρος του ΣτΕ αδυνατεί να τη συνεχίσει, προφασιζόμενος ότι θα πρέπει να κηρύξει σιωπητήριο στην κοινωνία και να απομονωθούνσε μια «γυάλα» οι δικαστές, προκειμένου ανεπηρέαστοι να αποφασίσουν.

Πράγματα πρωτοφανή!Την επομένη της διάσκεψης, ο Πρωθυπουργός καλεί την ηγεσία της Δικαιοσύνης, με την οποία συζητάει και συμφωνεί θέματα, που ανάγονται σε διεκδικήσεις του κλάδου των δικαστών και το χειρότερο, αυτό που δημιουργεί την εντύπωση της συναλλαγής, είναι ότι προσφέρεται η Κυβέρνηση σε μια εποχή όπου όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης να δώσει αυξήσεις στους ανώτατους δικαστές και μειώσεις στους δικαστές της κατώτατης βαθμίδας.

Αυτά είναι απόπειρα επηρεασμού και όχι αυτό που υποστηρίζουμε όλοι μας και το σύνολοτης επιστημονικής κοινότητας, ότι η ρύθμιση του κ. Παππά είναι αντισυνταγματική,μια άποψηπου έχουμε δικαίωμα αλλά και υποχρέωσηνα την εκφράζουμε.

Το δε χειρότερο όμως όλων είναι ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα το θέμα του διορισμού αντιπροέδρων στο ΣτΕ, όπως επίσης κορυφαίο ζήτημα που άπτεται ηθικής είναι ο εκβιασμός που μεθοδεύτηκε εις βάρος του αντιπροέδρου του ΣτΕ, ο οποίος είναι ένα πρόσωπο που η συγκρότησή  του και η πολιτεία του στο Δικαστικό Σώμα αποτελεί αγλάϊσμα για τη Δικαιοσύνη.

Ένας εκβιασμός με τη μέθοδο των διαρροών που ανακινεί ένα ζήτημα γνωστό εδώ και 2-3 χρόνια, χρησιμοποιώντας ακόμα και την «Αυγή» την εφημερίδα των αγώνων της Αριστεράς,για να κατακρεουργήσουν ατομικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες.

Φορείς της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι οι ίδιοι οι δικαστές

Όπως σημειώνει εμφατικά ο Κώστας Τζαβάρας οι φορείς της προστασίας της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι οι ίδιοι οι δικαστές,οι οποίοι με την πρώτη απόφαση για το παραδεκτό των προσφυγών που έλαβαν, αντίθετα στην εισήγηση, έδειξαν ότι στην Αθήνα υπάρχουν δικαστές και λειτουργούν. Άλλωστε, κάθε απόφαση νομιμοποιείται δύο φορές,πρώτα με την δημοσίευσή της και έπειτα με την επιστημονική θεμελίωσή της. Επομένως οι νομικοί και τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας του συνταγματικού δικαίου θα έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν κατά πόσο αυτή η οριστική κρίση θα είναι τεκμηριωμένη και αιτιολογημένη και θα αποδίδει και το καλώς εννοούμενο δημόσιο, γενικό, κοινωνικό συμφέρον του τόπου.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet