Η κυβέρνηση φυγομαχεί και δεν απαντά στην επίκαιρη ερώτηση του Κώστα Τζαβάρα τη Δευτέρα στη Βουλή

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ενώ όλοι οι θεομηνιόπληκτοι της Ηλείας στις περιοχές των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού περίμεναν τη Δευτέρα από τη Κυβέρνηση να δώσει θετικές απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας για το πρόγραμμα ανακούφισης και αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν νοικοκυριά και γεωργικές εκμεταλλεύσεις με υψηλό συντελεστή ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας για την εθνική οικονομία, εντούτοις η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της φυγομαχίας και της ένοχης σιωπής.

Δεν έχουν περάσει και πολλοί μήνες από τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας σε ανάλογες περιπτώσεις, ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε, απευθυνόταν στον ελληνικό λαό για να πει ότι όλα τα προβλήματα λύνονται αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση από τη κυβέρνηση.

Το θέμα, επομένως, για μια παράταξη που έχει όπως ισχυρίζεται την πολιτική βούληση και είναι αποφασισμένη να είναι δίπλα στις ασθενέστερες λαϊκές τάξεις, όπως η μικρομεσαία αγροτιά και τα νοικοκυριά της επαρχίας είναι πολύ απλό: είναι θέμα πολιτική απόφασης, που δεν πρέπει να εμποδίζεται από θεσμικά πλαίσια που απαγορεύουν ή δεν επιτρέπουν την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των πληγέντων της Ηλείας. Ως Πρωθυπουργός όμως ο κ. Τσίπρας και ως Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάθει αμνησία, έχουν χάσει την επαναστατική λογική τους και βέβαια ούτε λόγος για το πηγαίο ενδιαφέρον και το ηθικό πλεονέκτημα της παράταξης τους για λύσεις κοινωνικής δικαιοσύνης και λαϊκής ευαισθησίας. 

Η υποκρισία αυτή της παράταξης δεν έχει πια όρια. Η χώρα καταρρέει κάτω από το βαρύ γδούπο που αφήνει στη δημόσια ζωή η διάψευση όλων των υποσχέσεων του κ. Τσίπρα και η αποκάλυψη όλων των ψεμάτων, που είχε χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κλέψει την εξουσία, με μοναδικό σκοπό (όπως φαίνεται εκ των αποτελεσμάτων της διακυβέρνησης του) την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος κομματοκρατίας, διχασμού και κοινωνικής αναλγησίας.

Όπως δήλωσε όμως ο Κώστας Τζαβάρας, δεν θα σταματήσει ούτε λεπτό να αποκαλύπτει τον πολιτικό ταρτουφισμό, την υποκρισία και το ψέμα, που δεν σταματούν ακόμα και τώρα να χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά στελέχη. Κορυφαίο παράδειγμα όλων των παραπάνω ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος μπροστά στην ανείπωτη καταστροφή που και ο ίδιος διαπίστωσε, δεν μπόρεσε να αρθρώσει ούτε μια λέξη για άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, παρά παρέπεμψε τα πάντα στο μέλλον!

Ο Κώστας Τζαβάρας θα επιμείνει να απαιτεί απαντήσεις από τους υπουργούς της κυβέρνησης και άμεσες λύσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η αδιάκοπη παραγωγική λειτουργία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων των περιοχών που επλήγησαν και για τον λόγο αυτό θα επανακαταθέσει άμεσα την Επίκαιρη Ερώτησή του προκειμένου επιτέλους να έρθει η Κυβέρνηση στη Βουλή και να απαντήσει στους πολίτες της Ηλείας για το αν θα αν θα προχωρήσει άμεσα (και όχι μετά από 8 ή 9 μήνες) στις άμεσες ενέργειες που προβλέπει η νομοθεσία για να κηρυχθούν οι περιοχές των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού ως θεομηνιόπληκτες, προκείμενου να ενεργοποιηθούν τα προβλεπόμενα στη περίπτωση αυτή μέτρα προστασίας και ανακούφισης των πολιτών από τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις, ποια μέσα και σχετικές πρωτοβουλίες θα αναλάβουν ώστε να αποκατασταθούν με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο οι ζημιές στις περιοχές των δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού, χωρίς να μεσολαβήσει αναγκαστική διακοπή της οικονομικής λειτουργίας των βιομηχανικών εμπορικών και βιομηχανικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής και των νοικοκυριών και τέλος αν προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλία για την ίδρυση Ειδικού Ταμείου για την αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής, που θα επιτρέπει την άμεση και πλήρη κάλυψη των ζημιών των πληγέντων από τέτοια φαινόμενα.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet