Κώστας Τζαβαρας: Συγχαρητήριο μήνυμα για τους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Συγχαίρω θερμά από καρδιάς τους μαθητές και της μαθήτριες της Ηλείας που, δρέποντας τους κόπους και τους αγώνες των προηγούμενων ετών, επέτυχαν σήμερα τον στόχο της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση των οικογενειών και των καθηγητών τους. 

Η επιτυχία σας αυτή αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα στον ακαδημαϊκό στίβο, στον κόσμο της γνώσης, της έρευνας και της δημιουργίας, που θα σας βοηθήσει να θεμελιώσετε ένα καλύτερο μέλλον για εσάς και τον τόπο μας. Από την άλλη, όσοι από τους νέους μας δεν κατάφεραν φέτος να πετύχουν τον στόχο της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν πρέπει να απογοητεύονται, παρά με ανανεωμένη διάθεση, πίστη στις ικανότητες και τις δυνάμεις τους να προσπαθήσουν ξανά για την επιτυχία.

Μεσούσης της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας, σε μια περίοδο που πολλοί νέοι επιστήμονες επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας, αποδυναμώνοντας τον τόπο μας από λαμπρά μυαλά, ελπίζω και εύχομαι οι νέες γενιές ακαδημαϊκών πολιτών να κατορθώσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να οδηγήσουν την Ελλάδα εκεί που της αξίζει, εμφυσώντας μια νέα πνοή προόδου και ανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet