Ο Κώστας Τζαβάρας στο Στρασβούργο για την θερινή ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης και την εκλογή βρετανού δικαστή στο Ε.Δ.Δ.Α.

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις εργασίες της Επιτροπής Εκλογής Δικαστών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο θα συμμετέχει ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, από την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Κατά τις εργασίες της Επιτροπής Εκλογής Δικαστών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα τεθούν σε ακρόαση οι τρεις υποψήφιοι από την πλευρά της Μεγάλης Βρετανίας, για την κάλυψη της αντίστοιχης εθνικής θέσης δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επιπλέον,θα μετάσχει ως τακτικό μέλος στις συνεδριάσεις της ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά τις οποίες αναμένεται να υιοθετηθούν σχέδια ψηφισμάτων για τον κίνδυνοτων προσφύγων στην Ελλάδα, για την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία και για τη διαφάνεια των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ παράλληλα προς την ολομέλεια του Συμβουλίου θα απευθυνθεί και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet