Στο «πάγκο του χασάπη» θα παιχτεί η τύχη των σχολών του Τ.Ε.Ι. Πύργου

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Σε συνάντηση που είχε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής του Ν. Αχαΐας με την αναπληρώτρια ΥπουργόΠαιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Σία Αναγνωστοπούλου, κατά τιςεργασίες του 4ου Συνεδρίου με θέμα «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα» που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στην Πάτρα, συζητήθηκε το αίτημα του Συλλόγου για την επαναλειτουργία του τμήματος των Τουριστικών Επαγγελμάτων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας στην πόλη της Πάτρας.

Θεωρώντας ότι η κατάργηση του Τμήματος είναι ένα θέμα άρρηκτα συνδεδεμένο με τον κλάδο της εστίασης και θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στα καταστήματα της Πάτρας, οι εστιάτορες της Αχαΐας ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας. Η αναπληρώτρια Υπουργός ανταποκρίθηκε και δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους των συλλόγων για την άμεση επαναλειτουργία του Τμήματος Τουριστικών Επαγγελμάτων του Τ.Ε.Ι. Αχαΐας, προφανώς στα πλαίσια της σχεδιαζόμενης από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακατανομής  των σχολών μεταξύ Πύργου, Πατρών και Μεσολογγίου.

Ακόμα μια θλιβερή σελίδα στην ιστορία του καταταλαιπωρημένου εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας ετοιμάζεται να γράψει η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ., καθώς αρχίζει ένας νέος κύκλος κοπτοραπτικής για την μεταφορά σχολών από περιφερειακά σε κεντρικά τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τα κριτήρια όμως, όπως φαίνεται από τη συνάντηση της κας αναπληρώτριας Υπουργού με τον σύλλογο της Αχαΐας, δεν πρόκειται να έχουν σχέση με τον εξορθολογισμό και την αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολών αυτών, αλλά θα πρυτανεύσει η λογική του χασάπη και όποια πόλη δεν διαθέτει ισχυρό στήριγμα στους κόλπους της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (που ως γνωστόν προπαγανδίζει ότι ήρθε για να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το παλιό κομματικό καθεστώς και να αλλάξει τη ρότα της ιστορίας  του τόπου) θα υποστεί τις συνέπειες του κυβερνητικού μπαλτά.

Με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας Υπουργού, που ενεργεί προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, ο Πύργος μάλλον πρέπει να προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πλήγμα. Οι πολύπαθες σχολές του Τ.Ε.Ι. Πάτρας που φιλοξενούνται στην πόλη μας φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του επαναπατρισμού τους, κάτω από την πίεση των αιτημάτων του συλλόγου των κρεοπωλών και εστιατόρων της Πάτρας. Το ψευδοκράτος των Πατρών για ακόμα μια φορά παρεμβαίνει καθοριστικά και επιδιώκει να επιβάλει τα συμφέροντά του εις βάρος της πόλης του Πύργου.

Το μέλλον του Τ.Ε.Ι. Πύργου θα παιχτεί σε επίπεδο κρεοπωλείου, στον «πάγκο του χασάπη» όπως θα έλεγε ο Διονύσης Σαββόπουλος. Προτού όμως επανέλθω στο θέμα, θα αναμείνω τις αντιδράσεις των Ηλείων κυβερνητικών βουλευτών και την τοποθέτησή τους στη σχεδιαζόμενη, αριστερού τύπου, εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση».
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet