Κώστας Τζαβαρας: Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του αν.υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη

Πέμπτη, 12 Μαϊου 2016

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ηλείας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας μαζί με τον βουλευτή Β’ Αθηνών και Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και των συνεργατών του, για την υπόθεση της παρέμβασης του στον διαγωνισμό του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) για την πρόσληψη 100 ιατρών και 400 νοσηλευτών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας.

Ο Κώστας Τζαβάρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητούν την ποινική δίωξη του αναπληρωτή Υπουργού και κάθε άλλου υπαίτιου καθώς, όπως αναλύουν στην μηνυτήρια αναφορά τους, χωρίς να έχει νόμιμο δικαίωμα ή αρμοδιότητα ως αναπληρωτής υπουργός πήρε από την αρμόδια επιτροπή του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 2800 φακέλους υποψηφίων του διαγωνισμού και τους επεξεργάστηκε με τους συνεργάτες του, προκειμένου να διαμορφώσει νέους πίνακες επιτυχό

ντων. Η πράξη του αυτή τελέστηκε κατά παράβαση τόσο των κείμενων διατάξεων του νομικού πλαισίου λειτουργίας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., όσο και κατά παράβαση του άρθρου 22 παρ. 4 και 6 του Ν.2472 περί προσωπικών δεδομένων, καθώς ο κ. Πολάκης και οι συνεργάτες του έλαβαν γνώση και επεξεργάστηκαν παράνομακαι χωρίς δικαίωμα προσωπικά δεδομένατων υποψηφίων, με σκοπό είτε να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιους από αυτούς,πράξη που συνιστά κακούργημα.

Επιπλέον, ζητούν τη δίωξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα, καθώςχωρίς να έχει κανένα δικαίωμα από τηνομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ως Ν.Π.Ι.Δ. και ορίζει τα της εποπτείας του από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και από τα όσα προβλέπονται από τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας,έπαυσεκαι αντικατέστησε τον πρόεδρο κ. Αθ. Γιαννόπουλο και τα μέλη εκείνα του Δ.Σ. που διαφώνησαν με την πράξη Πολάκη, ενώ όφειλε να περιμένει την ολοκλήρωση της θητείας του τον Μάρτιο του 2017.

Η δικογραφία, όσον αφορά το πρόσωπο του αναπληρωτή Υπουργού Π. Πολάκη και σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών θα διαβιβαστεί στη Βουλή,για δε τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των παρεμβάσεων στο διαγωνισμό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα ακολουθηθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας από τη Δικαιοσύνη. Κατά την εκτίμηση του Κώστα Τζαβάρα ο σχετικός φάκελος για την άρση της ασυλίας του αναπληρωτή Υπουργού πολύ σύντομα θα έρθει στη Βουλή.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet