Κώστας Τζαβάρας: Το πλειοψηφικό ρεύμα των Ηλείων ζητά: Να δοκιμαστούν νέα πρόσωπα. "Πατρίς" Πύργου

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2007

Ο κ. Τζαβάρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" Πύργου εκφράζει αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα και δηλώνει ότι ο τόπος θα έχει και πάλι πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

Ο υποψήφιος βουλευτής μιλάει  με πολύ αγάπη για τον τόπο του, από τον οποίο όπως υποστηρίζει δεν έφυγε ποτέ και  θα επιδιώξει  εφόσον εκλεγεί , να αποτελέσει  τη δυνατή φωνή του μέσα στο κοινοβούλιο.

Κάνει  λόγο επίσης , για λάθη που συντελούν στη δυσμενή θέση της Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Νομού ,ωστόσο επισημαίνει ,ότι μπορούν να ξεπεραστούν και αναφέρεται στον προγραμματισμό που επιχειρεί και δρομολογεί η κυβέρνηση για τα μεγάλα έργα στην περιοχή μας.

1.  Το θερινό πρόγραμμα επικοινωνίας με τους Ηλείους έχει σχέση με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ή δρομολογήθηκε ανεξάρτητα από αυτό;

Επικοινωνώ  πάνω απ΄ όλα σημαίνει ότι απελευθερώνω τον εαυτό μου από το βάρος της μοναξιάς του και τον θέτω στην διάθεση του άλλου. Επιβεβαιώνω τον κοινωνικό δεσμό μαζί του ως νόημα αυθεντικής ζωής.
Κάθε λοιπόν επικοινωνία είναι ένα είδος φυσικής κοινωνικής αναπνοής και λειτουργεί ανεξάρτητα από τις συγκυρίες ή τις περιστάσεις του πολιτικού και του δημόσιου βίου.
Κατά συνέπεια το πρόγραμμα των θερινών επαφών μου με τους Ηλείους ανταποκρίνεται στην υπαρξιακή ανάγκη μου να βγω από τα βολέματα του εαυτού μου.
Να δώσω και να πάρω μηνύματα. Να εκτεθώ στους συμπολίτες μου .Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές φιλοδοξώ να γίνω η δυνατή φωνή τους και η δυναμική εκπροσώπησή τους στο Κοινοβούλιο.

2.  Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας ζητούν οι συμπατριώτες σας στις επαφές που έχετε μαζί τους;

Στις καθημερινές επαφές μου με τους συμπατριώτες Ηλείους είναι αλήθεια ότι δέχομαι παραινέσεις, παράπονα και αιτηματα. Η πιο επιτακτική απαίτηση των συνομιλητών μου ,αφορά τη συστράτευση όλων για την οικονομική και πολιτισμική ανάκαμψη του τόπου.
Παντού συναντάς την ίδια αγωνία για το αύριο. Την ίδια αγανάκτηση για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση. Ολοι απαιτούν από τους πολιτικούς μεγαλύτερο δυναμισμό και αποτελεσματικότερη δράση στην κατοχύρωση των αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων της Ηλείας. Λιγότερη γκρίνια και πιο πολλή δουλειά για το κοινό οφελος .
Σε προσωπικό επίπεδο δεν είναι λίγοι οι φίλοι που με ενισχύουν για να αντισταθώ στις "μεταμορφώσεις της Κίρκης" της εξουσίας και με προτρέπουν στην όποια πολιτική μου διαδρομή να μην αλλάξω εαυτό , να παραμείνω πάση θυσία ο ίδιος με αυτόν που σήμερα εμπιστεύονται.

3.  Οι δημοσκοπήσεις για τη Ν.Δ. στην Ηλεία δεν είναι καλές και το ΠΑΣΟΚ δείχνει να προηγείται με μεγάλη διαφορά και πάλι. Πώς το εξηγείτε;

Η εικόνα που εμφανίζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις που γίνονται στην εκλογική περιφέρεια της Ηλείας αποδίδει κάποια δυσμενή πολιτικά μεγέθη που άλλα είναι διαχρονικά και άλλα συγκυριακά.
Μεταξύ των πρώτων πρέπει να συμπεριληφθεί η σχεδόν συνεχής μετά το 1981 «πρασινοκρατία» κυρίως στη Νομαρχία και σε σημαντικούς Δήμους του νομού.
Δυστυχώς ή κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει στην Ηλεία μια μορφή κοινωνικής αδράνειας που δυσκολεύει (χωρίς να καθιστά όμως ακατόρθωτη) τη μεταβολή του τοπικού εκλογικού χάρτη.
Ομως στο σημερινό δυσμενή για τη Νέα Δημοκρατία συσχετισμό δύναμης στην Ηλεία έχουν αναμφίβολα συντελέσει και κάποιοι εσφαλμένοι χειρισμοί στις πρόσφατες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές όπως και κάποια σημαντικά λάθη στην ανάπτυξη της πολιτικής επικοινωνίας και της δράσης του κόμματος σε τοπικό επίπεδο τα οποία δεν είναι ανεπανόρθωτα.

4.   Πιστεύετε στην ανανέωση μέσω του ψηφοδελτίου; Τη ζητά ο κόσμος;


Είναι κοινή η αίσθηση ότι ο κόσμος δεν επιδιώκει τόσο την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού μέσω των ψηφοδελτίων όσο απαιτεί την ανανέωση στην εκπροσώπηση του τόπου. Παντού, σε όλη την Ηλεία όλο και πιο πολύ μεγαλώνει καθημερινά το πλειοψηφικό ρεύμα των πολιτών που ζητεί να δοκιμαστούν νέα πρόσωπα στην πολιτική εκπροσώπηση του Νομού.

5.  Δίνοντας την δική σας προσωπική «μάχη» στον πολιτικό στίβο τι θα λέγατε σήμερα στους Ηλείους;

Στις προσεχείς εκλογές ο τόπος καλείται να τοποθετηθεί θετικά ή αρνητικά στο εξής δίλημμα: Η ιστορία της χώρας θα συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων που ενέκρινε ο λαός την 9 Μαρτίου 2004 ή θα στραφεί προς τα οπίσω.
Η επιστροφή στο καταδικασμένο από όλους παρελθόν δεν μπορεί να αποτελέσει ελπιδοφόρα επιλογή. Ο τόπος θα συνεχίσει να πορεύεται υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή τον δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για την προσαρμογή της χώρας στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις των σημερινών καιρών.
Η κρισιμότητα μιας τέτοιας επιλογής επιβάλλει σήμερα περισσότερο από ποτέ την ανάδειξη μέσα από τις εκλογές των πιο ικανών και κατάλληλων πολιτικών προσώπων για να φέρουν σε αίσιο πέρας μια τόσο σπουδαία και ιστορικής σημασίας αποστολή.
Προσωπικά αισθάνομαι ώριμος να αναλάβω μεγάλες πολιτικές ευθύνες για τον τόπο και πρόθυμος για κάθε προσωπική θυσία κατά την εξυπηρέτηση του γενικού συμφέροντος. Σε αυτό τον εκλογικό αγώνα η Ηλεία πρέπει να εμπιστευτεί.

6.   Πόσο σημαντικά νομίζετε ότι έχουν προχωρήσει τα μεγάλα εργα στον τόπο;

Τα μεγάλα έργα της υποδομής που δεκαετίες τώρα είχε ανάγκη ο τόπος για να αναπτυχθεί δεν αποτελούν πλέον άπιαστο όνειρο.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άρχισε ένα - ένα να τα προγραμματίζει, να τα δημοπρατεί και ήδη πολλά απο αυτά να τα υλοποιεί.
Ο δυτικός άξονας, το μεγάλο έργο υποδομής που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη ήδη δημοπρατήθηκε. Το πολιτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας δημοπρατείται εντός του προσεχούς Οκτωβρίου.
Οι ιδιωτικές επενδύσεις αρχίζουν να πληθαίνουν και να αλλάζουν το οικονομικό και κοινωνικό τοπίο της Ηλείας.
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος έχει μετατρέψει την Ηλεία σε ελκυστικό τόπο εγκατάστασης επιχειρήσεων.


7.   Πόσο πιστεύετε ότι θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στο Νομό, το γεγονός ότι η ΤΕΔΚ, η ΝΑ και οι μεγαλοι Δήμοι ανήκουν στο χώρο της αντιπολίτευσης;

Η δύναμη των πολιτικών ιδεών της φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας και το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είναι ότι τα δυο μεγάλα και ακαταμάχητα όπλα που θα χρησιμοποιήσει η Νέα Δημοκρατία για να υπερνικήσει τα εμπόδια που θα συναντήσει στον εκλογικό αγώνα από τους σχηματισμούς (θεσμικούς ή κομματικούς) των αντιπάλων.
Η Νέα Δημοκρατία στον αγώνα αυτό ,υιοθετεί την πάλη των επιχειρημάτων και όχι τη μάχη των χαρακωμάτων.

8.   Σε πολλές περιπτώσεις διακρίνουμε μια ευαισθησία πάνω στα κοινωνικά και τα αγροτικά θέματα. Γιατί

Σε αυτόν τον τόπο δεν είμαι επισκέπτης ούτε αισθάνομαι φιλοξενούμενος.
Η Ηλεία είναι ο τόπος μου. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ επέλεξα να ζήσω να δημιουργήσω οικογένεια και φίλους να αγωνιστώ στον επαγγελματικό στίβο επί 27 χρόνια και τώρα να ανοιχτώ στο πεδίο της πολιτικής.
Από  αυτό τον τόπο δεν απουσίασα ποτέ παρά μόνο για τις σπουδές μου στην Αθήνα και στο εξωτερικό.
Δεν έγινε ποτέ αναχωρητής ούτε απόδημος. Με τέτοια υπαρξιακά σημάδια η ευαισθησία για τα προβλήματα των αγροτών, που είναι η κύρια παραγωγική και κοινωνική δύναμη της Ηλείας αποτελεί για μένα ένα ψυχικό αυτοματισμό.

9.Πόσο δύσκολο είναι σήμερα για τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή να πετύχει τις μεταρρυθμίσεις

Οι οπαδοί και οι μαχητές της αντιμεταρρύθμισης έχουν δυστυχώς στις τάξεις τους ένα μεγάλο σύμμαχο. Την γενική διάλυση του κρατικού μηχανισμού και τον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού σε κρατικοδιαίτες συντεχνίες που επι μια εικοσαετία αποτελέσουν τις όψεις μιας πρωτοφανούς ρευστοποίησης θεσμών, αξιών και προσώπων για να πραγματοποιηθεί το ρηθέν ότι ο μόνος θεσμός είναι ο λαός».
Ολοι αυτοί που αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις (κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί κλπ) αγωνίζονται για την διατήρηση των προνομίων τους που είναι αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά. Παρά τις δυσκολίες όμως ο Κώστας Καραμανλής θα έχει και στις προσεχείς εκλογές την εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό του έργο και θα το πετύχει.

10.Στην περίπτωση που στις προσεχείς εκλογές αναδειχθείτε βουλευτής ποια θα είναι τα πρώτα σας βήματα για τον τόπο σας στο Κοινοβούλιο;

Πρωταρχική έγνοιά μου θα είναι η προσπάθεια να εξοπλίσω τη συμμετοχή μου στην Ελληνική Βουλή με τη δυναμική και την παρρησία που επιβάλλεται να αναπτύσσει ο βουλευτής Ηλείας όταν ομιλεί και δρα εξ ονόματος όλων των Ηλείων.
Πρέπει το υψηλό επίπεδο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης που ειχε κάποτε η Ηλεία να φροντίσουμε να συνεχιστεί και στις επόμενες πολιτικές γενεές.
Αυτό είναι το αυτονόητο καθήκον κάθε Ηλείου Βουλευτή να διαφυλάξει και να διασώσει τη μεγάλη κοινοβουλευτική παράδοση της Ηλείας.


Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet