Κώστας Τζαβάρας: Βαρύ πλήγμα στην υγεία των πολιτών της Ηλείας η σχεδιαζόμενη αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου της Αμαλιάδας

Τρίτη, 05 Απριλίου 2016

Σε υγειονομικό μεσαίωνα προσπαθεί να οδηγήσει τους κατοίκους της Ηλείας και ειδικότερα του Ηλειακού κάμπου ο διορισμένος διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ζητώντας τιμωρητικά από το υπουργείο Υγείας το κλείσιμο του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Το έγγραφό του επιβεβαιώνει, για μια ακόμα φορά αυτό τον τελευταίο χρόνο, ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αδιαφορία και τον εμπαιγμό των στελεχών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στα σοβαρότατα πλέον προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Όλον αυτό τον χρόνο παρακολουθούμε σταδιακά την απογύμνωση του νοσοκομείου Αμαλιάδας από προσωπικό, παρά τις συνεχείς και σταθερές διαμαρτυρίες των κατοίκων, των φορέων και των αντιπολιτευόμενων βουλευτών προς το υπουργείο Υγείας και γινόμαστε αποδέκτες μόνο υποσχέσεων και αυτών χωρίς αντίκρυσμα.

Η μόνη συνέπεια που επέδειξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όλο αυτό το διάστημα ήταν στο να αποφεύγει απλά να απαντά στις συνεχείς ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου μας σχετικά με την στελέχωση του νοσοκομείου Αμαλιάδας και να μεταφέρει το βάρος της καθημερινής του λειτουργίας στους ελάχιστους γιατρούς που του απέμειναν.

Και παρά την αδιάκοπη μεταφορά προσωπικού στο νοσοκομείο του Πύργου, παρά τις διαμαρτυρίες και την έντονη αίσθηση ότι το νοσοκομείο της Αμαλιάδας εγκαταλείπεται στο μαρασμό και τελικά οδηγείται σε κλείσιμο, κάποιοι πριν λίγους μήνες πανηγύριζαν με δηλώσεις τους για την ουσιαστική αναβάθμιση που επιφύλασσε για το νοσοκομείο Αμαλιάδας με το περιβόητο σχέδιο αναδιοργάνωσής της Υγειονομικής Περιφέρειας ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα εισηγείται την αναστολή λειτουργίας του!

Κάποιοι έβλεπαν νέους οργανισμούς με 100 κλίνες και 42 γιατρούς, την ίδια ώρα που οι εναπομείναντες δυσκολεύονταν να καταρτίσουν τις μηνιαίες εφημερίες, κάποιοι πολεμούσαν ανεμόμυλους και εντόπιζαν μικροσυμφέροντα και πελατειακά δίκτυα αντί να φροντίσουν στον βαθμό που μπορούσαν το δικαίωμα των κατοίκων της Ηλείας στην καθολική πρόσβαση τους σε ποιοτικές και πλήρεις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας.

Προφανώς πλέον έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Δεν είναι δυνατόν και δεν θα γίνει ανεκτό να κλείνουν σημαντικές υγειονομικές μονάδες της Ηλείας, απαραίτητες για τη φροντίδα υγείας μεγάλου τμήματος των κατοίκων του νομού μας, με επιπόλαιες και αστείες δικαιολογίες. Είναι απαράδεκτο οι ιδεοληψίες αυτής της Κυβέρνησης να έχουν αφήσει τα νοσοκομεία μας χωρίς διοικήσεις, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται κρίσιμες και ουσιαστικές αποφάσεις για την λειτουργία τους.

Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό να κατηγορούνται οι γιατροί και οι νοσηλευτές ότι υπονομεύουν την λειτουργία των υγειονομικών μονάδων του νομού, την ίδια ώρα που η υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και αντοχής. Ας καταλάβει επιτέλους αυτή η Κυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν ότι με την υγεία των πολιτών δεν μπορεί να παίζει κανείς, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα πολιτικά σχέδια και τις κομματικές του σκοπιμότητες.

Οι κούφιες υποσχέσεις και τα μεγαλόπνοα σχέδια δεν εξυπηρετούν το δικαίωμα των Ηλείων στην κατάλληλη φροντίδα της υγείας τους. Είναι καιρός πλέον το αρμόδιο υπουργείο να άρει το σοβαρό υγειονομικό αδιέξοδο, να πάψει να παραμελεί την υποστήριξη των νοσοκομειακών μονάδων του νομού και να δώσει ουσιαστική λύση μέσω της άμεσης τοποθέτησης προσωπικού στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Οτιδήποτε άλλο θα είναι απλά ημίμετρο.
 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet