Η Ηλεία

» Δήμοι - Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Μάτεσι

Γρήγορη μετάβαση :

Το δημοτικο διαμέρισμα Μάτεσι βρίσκεται στους πρόποδες του Ματεσαίϊκου βουνού στα νοτιοανατολικά του Νομού Ηλείας μετά την Ανδρίτσαινα προς Μεγαλόπολη.. Μέχρι το 1998 το χωριό Μάτεσι αποτελούσε ξεχωριστή Κοινότητα, ενώ σήμερα ανήκει στο Δήμο Ανδριτσαίνης .
Το Μάτεσι έχει  πλούσια βλάστηση από ελιές, καρυδιές, αμυγδαλιές, πλατάνια, ιτιές αλλά και πολλά άλλα δέντρα .  ΟΙ Ματεσαίϊκες ελιές και  το λάδι είναι ξεχωριστό . Οι 60   περίπου μόνιμοι ηλικιωμένοι κάτοικοι ασχολούνται και με την κτηνοτροφία , ενώ μόνο  τους καλοκαιρινούς μήνες, επισκέπτονται το χωριό όσοι έχουν αναζητήσει καλύτερη ζωή στα αστικά κέντρα.
Το Μάτεσι βρίσκεται πολύ κοντά στον ποταμό Αλφειό που αποτελεί ένα από τα ιδανικότερα ποτάμια για ποταμίσια σπορ, όπως kayak και rafting. Τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι  επισκέπτες που ασχολούνται με αυτά τα σπορ , πηγαίνουν στο Μάτεσι για να  περάσουν ευχάριστα και να ζήσουν  την  δράση μέσα στα νερά του ποταμού Αλφειού , σε ένα πραγματικα φανταστικό και ονειρεμένο  φυσικό περιβάλλον .. Στον Ξενώνα του χωριού , οι επισκέπτες μπορούν να βρουν κατάλυμα, ζεστασιά και ένα φιλόξενο περιβάλλον. Επιπλέον στα εστιατόρια που λειτουργούν στο χωριό, ο επισκέπτης μπορεί να βρει  παραδοσιακό και αγνό φαγητό , ντοπια κρέατα θρεμένα με φυσικές τροφές του βουνού και ζεστό χωριατικό ζυμωτό ψωμί .

Πίσω

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet